»Pri Cuneu se konstantno nekaj dogaja, zato se o njem piše več kot o drugih italijanskih klubih. Trener Cunea je Roberto Piazza, ki je izredno temperamenten, študiozen in ambiciozen. Vedno ima pester odnos z igralci, zato spominja na Joseja Mourinha,« je o današnjem nasprotniku dejal trener ACH Volleyja Luka Slabe.

V četrtek, 3. januarja, se je Piazza na treningu sporekel s prvim zvezdnikom ekipe (vsaj iz italijanskega vidika) Luigijem Mastrangelom. Legendarni bloker je bil odstranjen iz ekipe, po nekaterih informacijah pa naj bi se vanjo vrnil v Ljubljani. Slabe ne verjame, da je bil spor umetno ustvarjen, zato da bi zavedel slovensko moštvo. »Iz zanesljivih virov sem izvedel, da je do spora resnično prišlo. Ne verjamem, da bi Italijani to naredili, da bi nas zavedli. Še vedno imajo namreč o Slovencih precej zanemarljiv pogled,« je rekel Slabe. Cuneo je po seriji slabših rezultatov dobil zadnji obračun italijanske lige, ko je s 3:0 ugnal Vibo Valentio, kjer igra Tine Urnaut. V moštvu Cunea je bil tudi 39-letni podajalec Nikola Grbić, ki je prebolel virozo. »Če ni treniral nekaj dni, je njemu kvečjemu pomagalo,« pravi Slabe.

Glavno vprašanje pri ACH Volleyju je, kdo bo drugi sprejemalec zraven Andreja Flajsa. »Jan Klobučar je odigral simultanko na prijateljski tekmi z Arkasom. Na njegovo dobro formo na uradnih tekmah še čakamo, a na neuradnih je neverjeten,« je dejal Slabe, o Jaysonu Jablonskem pa je rekel: »Iz njega skušamo izvleči čim več. Nisem psiholog, zato nimam posebnih pristopov. Seveda se pogovarjamo, ga motiviramo in delamo treninge tako, da ima čim več priložnosti. Videli bomo, kaj lahko Jayson naredi v naslednjih tednih.« vra