»Cilj klevet je zaviranje gradnje socializma v Jugoslaviji, ki vsak dan dosega nove zmage in v katerem delavske množice s partijo, centralnim komitejem in tovarišem Titom na čelu gradijo socializem in tako krepijo napredne sile v svetu!« – Brzojavka »trudbenikov« Centralne mašinske radionice v Titogradu tovarišu Titu.

»Gospod predsednik Janša. Z vami sem vse od dne, ko ste omogočili rojstvo moje domovine Slovenije, in vse dni, ko so vas neprestano teptali in podlo napadali z enim samim ciljem, da vas za vse večne čase izbrišejo iz političnega življenja in sebi omogočijo nekontrolirano vladanje. Z vami sem z vso svojo bitjo tudi zdaj, v za vas in vašo družino najtežjih časih. Vendar, gospod predsednik, za Slovenijo gre, zato vzdržite! – E-mail gospe Marinke gospodu Janši.

»Tovariš Tito, bolj o tebi širijo klevete in laži, ti si nam vse ljubši in dražji!« – Brzojavka brigadirjev na mladinski akciji Novi Beograd.

»Spoštovani premier Janša, pošteni ljudje smo z vami in upam, da se bodo tudi drugi, vsaj kolikor toliko razumni državljani vendarle zavedli grožnje, ki prihaja s strani potuhnjene in pokvarjene levice, ter vam stopili ob bok pri vseh preizkušnjah, ki nas čakajo v prihodnosti. Iz naših src vam v podporo! – Tvit gospoda Metoda.

»Izražamo neizmerno ljubezen največjemu in najljubšemu sinu delavskega razreda in naših narodov, tovarišu Titu. Soglasno in ostro obsojamo klevetniško kampanjo proti naši partiji CK in tebi osebno. Najboljši odgovor klevetnikom, ki so trdili, da Jugoslavija ne gre po poti socializma, je naš v praksi neštetokrat dokazan proletarski internacionalizem!« – Brzojavka udeležencev drugega sindikalnega kongresa jugoslovanskih železničarjev.

»Spoštovani predsednik J. J., vem, da ti je v teh časih še posebno težko, sploh ob dejstvu, da si ves čas predmet diskvalifikacij in likvidacij. Že od prvega dne tvojega vodenja je namen zrušiti to vlado, ki si prizadeva, da Slovenijo prav ti popelješ iz krize. Jaz v dobrem in slabem stojim ob tebi, na tvoji poti in smo vsak dan močnejši. S svojim dosedanjim delom si dokazal, da se ti gre za stvar in delaš v dobro vseh... Z nezaupnico bi izgubili dodano vrednost v stranki in državi, zato se nam še kako gre, da ti uspe ob nenehnem metanju polen pod noge!« – Tvit gospoda Gregorja.

»Gospod Milošević. Ostro protestiramo proti zahtevi, da odstopite. Vi ste srbski narod dvignili iz pepela, mu vrnili dostojanstvo, zahvaljujoč vam smo znova začeli verjeti vase, vi ste promovirali demokracijo v Srbiji...« – Brzojavka združenja državljanov RAS iz Novega Pazarja.

»Spoštovani gospod predsednik SDS in predsednik vlade, gospod Janez Janša, s hvaležnostjo za vsa Vaša dobra dela za naše skupno dobro se Vas člani MS za edinost kristjanov spominjamo v molitvi in pri večerni maši. Popolnoma Vam zaupamo in Vas podpiramo. Prosimo, vztrajajte v tem težkem boju. Danes smo prosili vse angele in nadangele, vse svetnike in mučence za moč in pogum ter zmago Resnice. Ne bojte se, nebesa so z Vami. Ne zapustite nas in ne dovolite, da ponovno zmagajo temne sile. Bog Vas blagoslovi!« – Tvit Brigite in prijateljev.

»Dragi naš gospod Milošević. Verjamemo, da ne boste omahovali v teh usodnih trenutkih in pristali na odstop, ki ga zahtevajo tisti, ki si želijo uničenje srbskega naroda in vazalni položaj Srbije, ki bi jo radi spremenili v beograjski pašaluk!« – Brzojavka delavcev lozniške tovarne konfekcije Moda.

Na Balkanu pravzaprav nič novega.