Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija – Pokal

Real (M) - Valencia
0, 2

Real se nahaja v precej nezavidljivem položaju, saj je vzdušje v slačilnici in na tribunah vse prej kot rožnato, nič kaj boljši pa niso niti igra na zelenici ali rezultati ekipe. Stolček Joseja Mourinha se vse bolj maje in čaka ga veliko dela, če želi drveči voz v pekel čim prej ustaviti. Realno gledano je Real danes seveda favorit, a Valencia ni naivna ekipa in bo potrpežljivo čakala na svoje priložnosti, ki jih bo ob luknjasti Realovi obrambi gotovo dobila. Na zadnjih dveh obiskih Santiaga Bernabeua je Valenica uspela iztržiti remi in ob ponujenih kvotah se vrednost na tej tekmi prav gotovo skriva v stavi na presenečenje. Če Ronaldo ne bo imel enega boljših večerov, bo rezultat najbrž tesen. (5/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Olimpija - Salzburg
2

Olimpija je z nenadejanim porazom pri predzadnjem Dornbirnu zapravila vse možnosti za osvojitev 6. mesta, zato jo sedaj čaka le še boj z Albo in Salzburgom za čim boljše izhodišče v spodnjem domu, kjer se bodo ekipe borile za dve mesti v končnici. Motivacija igralcev bo sedaj verjetno vsaj malo padla, velik problem zmajev pa prav gotovo predstavlja tudi kazen Jerryja Kuhna, ki zaradi pretepa na zadnji tekmi ne bo smel braniti na naslednjih treh. V vratih ga bo zamenjal mladi Matic Boh, njegova forma pa je velika neznanka, možnosti zmajem vselej neugodnega Salzburga za zmago pa so s tem le še večje. (6/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

VSV - Znojmo
1

Beljačani so v nedeljo doma po podaljških izgubili na derbiju proti KAC, a so z osvojeno točko ostali na tretjem mestu, po porazu Medveščaka pa so se drugemu mestu približali na dve točki zaostanka. V zadnjih treh krogih prvega dela lige Ebel lahko pričakujemo še hud boj za mesta pri vrhu, predvsem pa bo zanimivo videti, če lahko češki Znojmo zbere dovolj moči in nadoknadi tri točke zaostanka za Gradcem in Linzom v boju za 6. mesto. Če se spomnimo preteklih let in prijemov Avstrijcev v boju s tujimi klubi, se Čehom ne piše nič dobrega. Na vročem ledu v Beljaku jim bodo verjetno naproti stali tudi sodniki, zato so njihove možnosti proti enemu od favoritov lige nocoj minimalne. (7/10)

Odbojka - Mednarodni - Liga prvakov

ACH Volley - Cuneo
2

Blejski odbojkarji so se uspeli prebiti iz skupinskega dela lige prvakov, od tu naprej pa bo vsaka zmaga ogromna. Žreb jim je namenil odlično italijansko ekipo Cuneo, ki jo je trener ACH Skube označil kar za odbojkarski Real Madrid. To pove veliko o razliki v proračunu in kvaliteti kadra obeh ekip. ACH je letos sicer doma že presenetljivo ugnal italijansko Macerato, a ta takrat zmage ni potrebovala in je prišla v Ljubljano na izlet, kar pa v primeru Cunea ne bo enako. (7/10)

Tenis - ATP – Melbourne

Tomic B. - Mayer L.
1

Tomić je novo sezono začel odlično, saj je na Hopmanovem pokalu dobil vse tri tekme, ugnal je tudi Đokovića in Haasa, nato pa je osvojil še svoj prvi turnir serije ATP v Sydneyju. Če bi na domačem grand slamu sedaj izpadel v prvem krogu, bi bil to velik šok. Argentinec Mayer bo lahko zelo srečen, če bo sploh osvojil niz. (9/10)