Zaragoza, skupina C:

Južna Koreja - Slovenija 27:34 (13:14)

 

Tekmo so po pričakovanju bolje odprli Slovenci in z delnim izidom 6:0 Južnokorejcem dali jasno vedeti, da tekmecu ne nameravajo popuščati. V vratih je že od prve minute zablestel Gorazd Škof, medtem ko se je v napadu s štirimi zadetki izkazal Dragan Gajić. Južnokorejci, ki so imeli velike težave pri organizaciji v napadu, so tako prvi zadetek dosegli šele v 10. minuti. Po izključitvi Jureta Dolenca in Mihe Žvižeja so nasprotniki uspeli napraviti delni izid 4:0 in prednost Slovenije je skopnela na le dva gola razlike (5:7).

 

A tudi ko so Slovenci le zaigrali v popolni postavi, Korejci niso popustili in tekmecu niso dovolili, da pobegnejo za več kot tri gole razlike, v 21. minuti pa celo prišli na le gol zaostanka ter selektorja Borisa Deniča celo prisilili v minuto odmora. Tudi v nadaljevanju igra slovenskih rokometašev ni bila na ustreznem nivoju, posledično pa so v slačilnico odšli le z golom prednosti. Po prvih 30 minutah sta pri Sloveniji največ pokazala Gorazd Škof, ki je zbral 10 obramb, in Dragan Gajić (8 zadetkov).


Tudi drugi del tekme se ni začel po željah Slovenije, saj so Južnokorejci prvič na tekmi prišli do izenačenja in imeli celo priložnost, da povedejo, a jim je namero z novo obrambo preprečil Škof. Slovenci so se v nadaljevanju le uspeli zbrati in po izključitvi enega izmed južnokorejskih rokometašev izkoristili terensko premoč in pobegnili na štiri gole prednosti.

 

Toda tekma še zdaleč ni bila odločena, saj so Slovenci z bledo igro v obrambi znova dopustili Korejcem, da so se približali na le dva gola zaostanka. V zadnjih desetih minutah je Slovenija le strnila svoje vrste v obrambi, nekoliko bolj navdihnjeno pa zaigrala tudi v napadu in prednost je hitro narasla na šest golov. To je bilo več kot dovolj, da so Deničevi varovanci tekmo mirno pripeljali do konca in vpisali še drugo zmago na svetovnem prvenstvu.

Pri Slovencih, ki jih že jutri ob 20.15 čaka tekma s Poljsko, je odlično nastopil Škof, ki je vpisal 19 obramb.