Za Slovenijo je na drugem mestu končala domača ekipa, ki je sicer vodila po prvi seriji, tretje mesto pa so si priskakali Avstrijci. Za slovenske skakalce je bila to 33. zmaga v svetovnem pokalu, prvič so slavili lani v poletih v Oberstdorfu. Letos so se orli na stopničke povzpeli tudi na ekipni preizkušnji v Kuusamu, tudi takrat pa so do brona prišli isti skakalci kot na Poljskem.

Mož odločitve je bil na koncu Prevc, ki se je na današnji tiskovni konferenci pošalil, da mu je Hvala pred zadnjim skokom naložil breme, ta pa se mu je hitro opravičil. "Pero je že tako ponavadi hladen na skakalnici, v bistvu smo vsi verjeli vanj, da bo to zdržal," je povedal trenutno 11. skakalec sveta.

Hvala hvali ekipno vzdušje

V slovenski reprezentanci sicer vlada dobro vzdušje, kar je vidno tudi na tekmah. "Super se razumemo v ekipi. Sigurno je veliko lažje delati v taki ekipi, ko drug drugega spodbujamo, tako na ekipni kot posamični tekmi. V bistvu ni razlike, držimo skupaj kot moštvo in je veselje in užitek delati v taki ekipi," je pritrdil Hvala.

"Tekma je bila težka, spremenljivi pogoji, veter se je vrtel ... Na koncu smo bili mi tisti najbolj srečni. Mislim, da smo vsi delali vrhunske skoke, nismo delali večjih napak. Tudi jaz sem sestavil pri sebi dva dobra skoka. Predvsem v drugi seriji sem gledal Poljaka pred sabo, videl sem, da ga ni odneslo daleč. Z obema nogama sem pograbil priložnost in mi je uspelo. Potem pa je še Pero na koncu zdržal pritisk. Super ekipni uspeh, verjetno ni nihče od nas pričakoval, da lahko zmagamo na tekmi," je o tekmi dodal mladi up slovenske reprezentance.

Prevc: Storili smo najmanj napak

"Na tekmi sem se skušal osredotočiti na svoje nastope. To mi je tudi uspelo. Ampak čutil se je tisti dodaten pritisk. Uspelo se mi je zbrati za svoj nastop, oddelal sem svoje, da smo se lahko z ekipo poveselili. Tekma je bila zelo zanimiva, en kup preobratov, vsi smo delali napake, vse države so delale napake, mi smo jih naredili najmanj in to je odločilo zmagovalca," je tekmo in ključ do uspeha pojasnil Prevc.

Skakalce zdaj čakajo tekme v Saporu, med potniki na Japonsko pa bo tudi Prevc, trenutno 12. v skupnem seštevku, ki si želi v nadaljevanju sezone še višje: "Posežem lahko visoko, o tem ni dvoma. Nekako je treba narediti presek z enim dobrim rezultatom, da bo 'zlaufalo'. Nekje so blokade, da se mi te napake prevečkrat prikradejo, če ne v prvem nastopu, pa v drugem. Verjamem, da bom ta preskok hitro naredil, da bom lahko naslednjo polovico sezone stopnjeval formo."

V Saporu sedmerica, a brez Hvale

Trener Goran Janus bo v Saporo popeljal sedem skakalcev. Nejcu Dežmanu, ki bo ekipo počakal na Japonskem, se bodo pridružili še Kranjec, Tepeš, Prevc, Matjaž Pungertar, Jernej Damjan in Tomaž Naglič. Hvala v Saporu ne bo nastopil, priključil se bo mladinski reprezentanci, ki bo nastopila na mladinskem svetovnem prvenstvu v Liberecu.