Slovenska reprezentanca se je po nočni vožnji v nedeljo zjutraj zadovoljna vrnila s poljske turneje. »Četrto mesto Kranjca v Wisli, dve deveti in enajsto mesto v Zakopanah ter za piko na i zmaga na ekipni tekmi so odličen rezultat. Prvo mesto na moštveni tekmi je še toliko več vredno, ker so vsi štirje tekmovali brez nihanj,« je po vrnitvi domov povedal selektor slovenske reprezentance Goran Janus, ki se ne obremenjuje s tem, da je Jaka Hvala še tretjič v letošnji sezoni zapravil priložnost za stopničke. Po polovici tekme v Zakopanih je bil namreč na tretjem mestu za Stochom in Jacobsenom.

»Jaka ga je v finalu malo polomil, saj je zamudil na odskočni mizi. Za nameček je imel skupaj s Prevcem tudi najslabše razmere z vetrom v hrbet, saj sta med vsemi dobila največji pribitek točk, a oba sta tehnično naredila slabša skoka kot v prvi seriji. Nisem zaskrbljen, ker je Hvala že trikrat izpustil iz rok stopničke. Ne gre za psihično težavo. Pred njim so uvrščeni tekmovalci s precej več izkušnjami, navsezadnje je Jaka na ekipni tekmi pokazal trdnost, ko je bil treba izkoristiti priložnost po napaki Poljakov, da je Slovenijo popeljal na prvo mesto.«

»Nazadovanje je posledica slabšega skoka v slabših razmerah, a sem vesel, da sem si povrnil občutke,« je dodal 19-letni Jaka Hvala, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala kot najboljši Slovenec na enajstem mestu.

Če sta Hvala in Prevc v finalu nazadovala, je Jurij Tepeš skočil s sedemnajstega na deveto in prišel med dobitnike točk po neuspešnih nastopih na novoletni turneji. »Iz skoka v skok mi gre bolje, sam sebi vedno bolj zaupam,« je povedal Jurij Tepeš, kateremu je mirnost v Zakopanah prinesla tudi odločitev selektorja Janusa, ker je četverico za ekipno tekmo in vrstni red nastopov določil vnaprej že pred uradnim treningom.

V soboto je bil v Zakopanah najbolj razočaran Robert Kranjec. Potem ko je bil v kvalifikacijah drugi, se sploh ni uvrstil v finale (42. mesto). A ni bil edini osmoljenec, saj sta brez drugega nastopa ostala tudi člana elitne deseterice v skupnem seštevku, Nemec Andreas Wellinger (31. mesto) in Avstrijec Andreas Kofler (35.). »Glede Kranjca ni razloga za paniko. V skokih odločajo malenkosti, ranljivi so celo največji asi. Treba je ostati miren in biti potrpežljiv,« je dodal Janus, ki daje veliko priložnosti mlajšim skakalcem, ker so zaradi poškodb zunaj tekmovalnega ritma Hrgota, Judež, Šinkovec in Mežnar.