Na šestih odsekih 850 metrov dolge proge sta se najbolje znašli Ingvild Flugstad Oestberg in Maiken Falla, a razlike so bile vse do konca majhne in Švedinji Stina Nilsson in Ina Ingemarsdotter sta bili na koncu na drugem mestu le za 0,6 sekunde. Nekoliko več je na tretjem mestu zaostala švedska naveza Linn Sömskar in Magdalena Pajala (+ 5,7).

Slovenska ekipa je na koncu zaostala dobrih 15 sekund, a ni imela pravih možnosti za preboj na vrh. Že na startu je Slovenija zaostala, Vesni Fabjan je vmes še uspelo priti do šestega mesta, na koncu pa sta se morali Slovenki zadovoljiti z devetim, eno pa sta pridobili, ker je prva norveška ekipa v zadnji menjavi padla in zdrsnila na rob deseterice.

"Današnji cilj je bila uvrstitev med šest. Deveto mesto ni bilo tisto, kar smo želeli. Dekleti sta se v finale uvrstili dokaj suvereno, tam pa ni šlo vse tako, kot smo želeli," je menil trener ekipe Marko Gracer. Na polovici sezone je ocenil, da je po solidnem začetku ekipa doživela padec, tako da jo čaka še precej dela pred nadaljevanjem.

Višnarjeva je imela težave s smučmi

Slabši izid od želelnega je bil pri Višnarjevi tudi posledica slabe opreme. "Polfinale nama je dobro uspel. A sama sem imela že zjutraj težave z izbiro smuči, povedala sem serviserjem, da z istimi ne bom tekla v finalu. A zamenjave niso našli, tako da sem morala nastopiti z istimi. Kljub nekonkurenčnim smučem sem se počutila v redu, se je pa bilo težko boriti," je dejala Višnarjeva. Nekoliko bolj zadovoljna pa je bila z nastopom Fabjanova: "Zame je bila ta tekma lažja, ker sem vedela, da sem v tej tehniki bolj domača. Zelo dobro mi je šlo že v polfinalu, res pa je, da sem porabila precej moči. Skušala sem narediti več, a je bilo težko, ker sem morala že v drugi predaji loviti zaostanek."

Pri moških zmaga v Rusijo

Pri moških so imeli največ uspeha Rusi. Mihail Dejvatjarov in Nikolaj Morilov, člana druge ruske zasedbe, sta na koncu za osem desetink ugnala Norvežana Andersa Gloeersena in Paala Golberga, tretja pa sta bila člana prve ruske ekipe Aleksej Petuhov in Nikita Krijukov z enakim zaostankom, le za desetinko pa sta brez stopničk ostala Norvežana Oystein Pettersen in Anders Gloeersen.