V sprintu sta tekmo med seboj odločala Fourcade in Mališko, Francoz pa je imel več moči in dosegel že svojo 18. zmago v karieri. Fak je bil v končnici v skupini šestih tekmovalcev, ki se je borila za tretje mesto, največ moči pa je imel v sprintu Norvežan Emil Hegle Svendsen (10,6/2). Ta zdaj v skupnem seštevku svetovnega pokala za Fourcadom zaostaja za 75 točk.

Fak je kljub dvema zgrešenima streloma spet prikazal zelo dober nastop. Prvič leže in prvič stoje je zgrešil po eno tarčo, sicer pa na progi ves čas lovil tekmece pred seboj in v zadnjem krogu uprizoril najmočnejšo tekaško predstavo med vsemi. Žal to ni bilo dovolj, da bi posegel po zmagovalnem odru, saj mu je po stalnem lovljenju zmanjkal kanček energije, kljub temu pa si je priboril "cvetlično podelitev" za najboljših šest biatloncev na tekmi.

"Lahko bi bilo bolje, vendar sem se preveč 'pokuril' na progi v prejšnjih krogih in za finale ni ostalo več dovolj moči. Na takšnih tekmah je potrebno tudi dobro ustreliti in vsaj leže bi moral zadeti vse tarče, pa bi bilo vse lažje. Zgrešena tarča leže je bila odveč, vendar če primerjam z Oberhofom, se zdaj tudi v tem položaju popravljam. Kadar je želja po dobri uvrstitvi prevelika, se naredijo tudi napake. Zaradi teh napak gre potem tudi preveč energije na progi, ko je se je treba priključiti najboljšim v teku. Kadar tečeš sam izven skupine, pa je to še toliko težje. Za zadnji krog sem ohranil še nekaj moči, vendar premalo in fantje so bili boljši. Oberhof je bil spodrsljaj, v Ruhpoldingu se mi je uspelo popraviti, v Anterselvi pa upam, da bom spet na ravni Hochfilzna in Pokljuke. Vsekakor bi si želel še več konstantnosti, da bi ohranjal dobro uvrstitev tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala," je strnil svoja pričakovanja Jakov Fak.

Biatlonci se zdaj selijo v italijansko Anterselvo, kjer bo izbrano vrsto okrepila tudi "povratnica" Dijana Ravnikar, ki bo nastopila v sprintu. "Tako smo se odločili, ker pred štafetnim nastopom na svetovnem prvenstvu potrebuje kakšno tekmo. Po izpolnitvi kvalifikacijskih kriterijev na tekmah nižjega ranga se bo zdaj udeležila svetovnega pokala. Ker je trenutno še v fazi intenzivnega treninga in pridobivanja forme, ne pričakujemo veliko, bo pa nastop vsekakor primeren za oceno njenega stanja in njeno dodatno motivacijo," je pojasnil glavni trener Uroš Velepec.