Nastopili so še trije Slovenci, Klemen Bauer (+1:23,6/2) je bil 33., Peter Dokl 60. (+2:12,2/1), Janez Marič pa 83. (+3:26,1/4).

Fak je bil hiter v smučini, pa tudi prepričljivejši na strelišču. Po nekaj slabših strelskih predstavah v Oberhofu, je danes zgrešil le eno tarčo. "Čutim, da tekaško nisem opravil kot bi si želel, vendar so bili pogoji na progi zares težki. Pri streljanju pa žal nisem bil stoodstoten, kar bi bilo danes na tem strelišču nujno za skok med najboljše. Vse strele leže sem poskušal perfektno izdelati, vendar sem vseeno enkrat zgrešil, kar se mi je zdelo za trenutek skoraj nemogoče. Tako sem bil prepričan vase in osredotočen na streljanje, da nisem niti pomislil, da se mi bo to zgodilo," se je v cilju čudil Jakov Fak.

Tudi Klemen Bauer se je pritoževal nad progo, kjer ni mogel izkoristiti vsega tekaškega potenciala. Pri streljanju stoje sta mu ostali nepokriti dve tarči, zaradi česar si ni mogel obetati več od 33. mesta. "Od vseh letošnjih tekem sem bil danes najbolj utrujen, saj je sneg, ki je zapadel pred tekmo, zelo upočasnil progo. Dve zgrešeni tarči na tem prizorišču sta preveč in tega sem se zavedal, zato sem tekaški tempo poskušal še stopnjevati skozi tekmo in loviti vsako sekundo. Določen pritisk pri streljanju sem uspel regulirati in kljub napakama na začetku streljanja, sem se vseeno zbral in zadel preostale strele. Včasih bi v takšni situaciji lahko pustil tudi štiri tarče nedotaknjene, to pa kaže, da gre vendarle za napredek," je povedal Bauer.

Z nedeljskima skupinskima startoma se bodo biatlonke in biatlonci za leto dni poslovili od Ruhpoldinga. Ob 13. uri bosta na startu Teja Gregorin in Andreja Mali, ob 15.30 uri pa bo na moški tekmi nastopil le Fak.

"To je tekma, kjer si z ramo ob rami s tekmeci in to mi načeloma zelo ustreza. Štiri streljanja so lahko prednost, če ujameš pravi ritem, sicer pa se lahko tudi neizmerno vrtiš v kazenskih krogih. Upam, da se bom v smučini počutil bolje kot danes in se že veselim tekme," je napovedal Fak.