Avstrijec Hirscher, najhitrejši po prvi vožnji v švicarskem Adelbodnu, je zmago zapravil po veliki napaki na drugi progi. Branilec velikega kristalnega globusa se je akrobatsko rešil in ni odstopil, v cilj pa je prišel z zaostankom treh sekund za Ligetyjem in osvojil končno 16. mesto. Hirscher je nekoliko zmanjšal vodstvo v skupnem seštevku (755) pred drugouvrščenim Norvežanom Akslom Lund Svindalom (729), ki je bil tokrat šesti. Ligety je s 652 točkami na tretjem mestu. Ligety v veleslalomskem seštevku (460) vodi s 125 točkami prednosti pred prvim izzivalcem Hirscherjem.

Ligety, aktualni svetovni veleslalomski prvak in trikratni zmagovalec seštevka svetovnega pokala v tej disciplini (2011, 2010, 2008), je osvojil svojo 15. zmago v svetovnem pokalu. Zmaga v Adelbodnu pa bo imela posebno mesto v njegovi zbirki, kjer na veleslalomih doslej ni prišel višje od četrtega mesta. "Ta zmaga mi pomeni res veliko. Prepričan sem bil, da bo Marcel zmagal, saj si je tokrat zaslužil zmago, ampak očitno sem imel kar veliko sreče. Prav vsi velikani veleslaloma so zmagovali na tem veleslalomu, doslej mi še nikoli ni uspelo stopiti na najvišjo stopničko v Adelbodnu, tokrat mi je uspelo, zato sem zelo ponosen," se je po zmagi na prestižni tekmi, s katero je dopolnil zbirko zmag na klasičnih veleslalomih, kar smejalo ameriškemu veleslalomskemu asu, ki je dobil štiri od petih veleslalomov v tej sezoni. Boljši od Ligetyja je bil na veleslalomih to zimo le Hirscher v Val d'Iseru.

Veliki osmoljenec tekme Hirscher ni bil nezadovoljen, čeprav se mu je gotova zmaga izmuznila iz rok zaradi napake, v izjavi medijem pa se je celo šalil. "Tako zelo sem bil blizu zmage, zdaj pa nimam niti za žemljico s salamo. Očitno sem preveč tvegal in sledila je kazen. Naslednjič se bom skušal nekoliko brzdati. Kljub 16. mestu se mi je odvalil velik kamen od srca, saj nisem odstopil." Zelo hvaležna Hirscherju za pozno božično darilo sta bila nemška tekmovalca. Dopfer je z drugim mestom vpisal uspeh kariere, Neureuther pa je s četrtega mesta skočil na zmagovalni oder. "Marcel bi lahko zmagal z veliko razliko, sam se namreč že sprijaznil s četrtim mestom," je dejal Neureuther.

Edini Slovenec na startu Janez Jazbec se ni uvrstil v drugo vožnjo. Jazbec je še četrtič v karieri ostal brez uvrstitve v finale na tem prizorišču ter po Söldnu, ko je bil 21., in Beaver Creeku, ko je bil 29., brez uvrstitve v trideseterico na veleslalomih v tej sezoni. Zasedel je končno 35. mesto z 39. stotinkami zaostanka za finalom.

V nedeljo bo v Adelbodnu na sporedu še slalom, na katerem bosta slovenske barve branila Mitja Valenčič in Matic Skube.