Strokovna pomoč in svetovanje naj bi bila po Vogrinovih besedah nudena še v času, ko je bil sam član poslanske skupine DL, in sicer marca lani. Toda na dneve, ki so navedeni v poročilu, ni bilo nobenega svetovanja, pravi. Poslanci DL so bili namreč bodisi na terenu oz. v svojih poslanskih pisarnah bodisi na seji državnega zbora ali na sejah parlamentarnih delovnih teles, je že v sredo povedal Vogrin.

DZ potrebuje zrelega in nekonfliktnega predsednika

"Poročila tudi ni podpisala tedanja sekretarka poslanske skupine Renata Zatler, ker ga naknadno najbrž ni želela podpisati ali pa ji poročilo sploh ni bilo dano v podpis," pravi nepovezani poslanec.

Državni zbor po njegovih besedah potrebuje "zrelega in nekonfliktnega predsednika, ki vedno postavi koristi države pred svoje lastne". Virant pa tega po Vogrinovem mnenju ni sposoben.

DL: Kriva ovadba

Iz DL so sredi tedna sporočili, da so nekoliko presenečeni, da si poslanec "Vogrin ob vseh težavah, ki jih ima z obtožbami o prevarah oziroma goljufijah, zdaj želi nakopati še krivo ovadbo". Vendar pa gre za njegovo osebno odločitev, ki je v DL ne morejo komentirati.

Sicer pa je Virant danes na novinarski konferenci po seji sveta stranke dejal, da niti ne ve čisto dobro, na kaj bi se ta ovadba nanašala. Napovedal je, da bo ovadbo komentirala poslanska skupina DL. S strokovno pomočjo poslanske skupine se namreč sam ne ukvarja, zato bi težko karkoli naredil pri tem, je dodal.

Vogrin je sicer aprila lani izstopil iz poslanske skupine Državljanske liste, potem ko so ga v stranki pozvali k odstopu, ker do roka ni poplačal svojih dolgov. Delovati je začel kot nepovezani poslanec.