Med avtomobilisti je bil danes najhitrejši Francoz Stephane Peterhansel (Mini) pred rojakom Guerlainom Chicheritom in Američanom Robbyjem Gordonom. Peterhansel vodi tudi skupno, pred danes šestouvrščenim Katarcem Nasserjem Al-Attiyahom ima tri minute in 14 sekund naskoka, tretji je Južnoafričan Giniel De Villiers, ki pa zaostaja že 44 minut.

Bolj kot dosežek Casellija, ki je za minuto in 23 sekund premagal Čilenca Francisca Chaleca Lopeza ter Paina, ter skupno vodstvo slednjega - pred Lopezom ima dobrih šest minut naskoka, pred rojakom Davidom Casteujem pa šest in pol -, je na vzdržljivostni dirki odmevala nesreča še enega Francoza.

Reli Dakar 2013 je danes zahteval tretjo smrtno žrtev, skupno pa je Bourgin že 22. aktivni udeleženec dirke, ki je v 34 relijih izgubil življenje med tekmovanjem. Na črnem seznamu je sicer še 40 mrtvih, ki so življenje izgubili v nesrečah, povezanih z dirko, med njimi je tudi veliko gledalcev.

Na letošnji izvedbi Dakarja sta v četrtek v nesreči, v kateri je bilo udeleženo spremljevalno vozilo iz dirkaške karavane, umrla taksist in potnik v taksiju. Kot so sporočili prireditelji dirke, se je Bourgin ponesrečil med današnjo etapo, ko je vozil na start današnje hitrostne preizkušnje.

"Nesreča se je zgodila ob 8.23 po lokalnem času v Kordiljerah na čilski strani. Zaletel se je v vozilo čilskih policistov, okoliščine nesreče pa še niso znane," so o tragičnem dogodku, v katerem je umrl 25-letni Francoz, sporočili organizatorji. Dodali so, da mu zdravniška ekipa, ki so jo takoj poslali na kraj nesreče, ni mogla pomagati ter da je verjetno umrl takoj po trčenju.

Bourgin, doma iz St. Etienna, je bil uvrščen na 68. mesto v skupni konkurenci, letošnji Dakar pa je bil njegov prvi.

V osmi etapi dirkače v soboto čaka pot od Salte do Tucumana v Argentini, na kateri bo 491 km hitrostne preizkušnje.