Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Stoke - Chelsea
1, 0

Benitez se nikakor ne znajde na klopi Chelseaja. V sredo si je v pokalu privoščil nov kiks, ko je doma izgubil z 0:2, navijači pa so ga jezno nagradili z žvižgi in kletvicami. Vzdušje v slačilnici modrih je vse prej kot dobro, nesposobni trener pa je iz tekme v tekmo bolj izgubljen. Trmasto vztraja pri Torresu, medtem ko navijači v prvem moštvu želijo okrepitev Baja. Chelsea ima na papirju seveda boljše moštvo od Stokea, a glede na zmešnjavo v njihovi ekipi, ne bo presenetljivo, če se tudi danes opečejo na gostovanju pri klubu, ki je v dosedanjih 21 krogih izgubil le štirikrat, doma pa je še neporažen. (7/10).

Nogomet - Italija - 1.liga

Inter - Pescara
1

Pescara je v prejšnjem krogu šokirala z gostujočo zmago pri Fiorentini (0:2), a to je bila ena tistih tekem, ko se vse obrne proti favoritu in mu zmaga ni usojena. Razmerje v strelih v okvir vrat (15:3), posest žoge (67:33), število kotov (9:2) in vsa ostala statistika govori močno v prid domačih, ki so v drugem polčasu dobili nesrečen gol, do izenačenja pa jim nikakor ni uspelo priti. Za nameček je Pescara v sodnikovem podaljšku zadela še drugič in se veselila nenadejanih treh točk. Verjetnost, da se je bo ogromna sreča držala še enkrat v tako kratkem času, je precej majhna, težko pa ji bo tudi zaradi dejstva, da mora Inter tokrat nujno zmagati, saj je na zadnjih treh ligaških tekmah zbral le točko in boj za prvaka se je zanj spremenil le še v boj za ligo prvakov. Črna serija Interja se verjetno ne more vleči v neskončnost, tekmec, ki se bori za obstanek, pa je ravno pravšnji za tri točke in vrnitev na zmagovito pot. (7/10)

Nogomet - Mednarodni - Zalivski pokal

Irak - Jemen
1

Irak si je z zmagama proti Savdski Arabiji in Kuvajtu že zagotovil napredovanje iz skupine, dobro formo pa bi moral z zmago kronati tudi na današnji tekmi proti najslabši ekipi v skupini. Irak na dveh tekmah še ni prejel gola, Jemen pa ga še ni dosegel. V takšni smeri (1:0, 2:0) se bo verjetno končala tudi ta tekma. (7/10)

Nogomet - Anglija - Championship

Cardiff - Ipswich
1

Cardiff letos dominira v drugi angleški ligi in ima na prvem mestu že lepih sedem točk prednosti, pred dnevi pa si je privoščil spodrsljaj v FA pokalu, ko ga je izločil nižjeligaš Macclesfield. Po tekmi je bilo v slačilnici Valižanov verjetno kar pestro, igralci pa se bodo morali trenerju hitro odkupiti z dobro predstavo. Ipswich je sezono začel porazno in bil dolgo pri dnu lestvice, trenutno pa je na 19. mestu. Po porazih na zadnjih dveh tekmah se mu tudi danes pri najboljši ekipi lige ne obeta nič dobrega. (7/10)