Devetletnica, ki je upodobila lik deklice Hushpuppy, je tako prehitela prejšnjo nosilko rekorda za najmlajšo nominiranko v kategoriji glavna ženska vloga, Keisho Castle-Hughes, ki je bila pri trinajstih nominirana za vlogo v filmu Legenda o jezdecu kitov (Whale Rider). Wallisova je v omenjeni kategoriji nominirana skupaj z Jessico Chastain, Jennifer Lawrence, Naomi Watts in Emmanuelle Riva. Zanimivo je prav slednja s svojimi petinosemdesetimi leti najstarejša nominiranka za oskarja za glavno žensko vlogo. Riva bo na dan 85. podelitve oskarjev 24. februarja v Los Angelesu dopolnila 86 let.

Najmlajša igralka, ki je kdajkoli osvojila oskarja, v katerikoli kategoriji, je Shirly Temple. Templova je prestižno nagrado osvojila leta 1935, ko je bila stara komaj šest let. Če bo Wallisova prejela oskarja, bo najmlajša oseba, ki je prejela oskarja v igralski kategoriji. Trenutno rekord za to pripada Tatumu O'Nealu, ki je bil star 10 let, ko je prejel oskarja za najboljšo stransko vlogo v filmu Paper Moon. Najmlajša ženska, ki je osvojila oskarja za glavno žensko vlogo je Marlee Matlin, ki je bila stara 21 let, ko je leta 1987 prejela oskarja za vlogo v filmu Marlee Matlin.

Ta vloga je sicer Quvenzhané Wallis omogočila prodor v igralske vode in kmalu bo zaigrala tudi v filmu z naslovom Twelve Years a Slave, kjer bo zaigrala skupaj z Bradom Pittom in Michaelom Fassbenderjem. Film Beast of the Southern Wild je bil nominiran v skupno štirih kategorijah, poleg glavne ženske vloge še za najboljši film, najboljšega režiserja (Benh Zeitlin) in za najboljši adaptirani scenarij (znova Zeitlin).