Lepchenkova je na turnirju z nagradnim skladom 16 milijonov avstralskih dolarjev (12,6 milijona evrov) postavljena kot 21. nosilka, na lestvici WTA pa je prav tako na 21. mestu, Hercogova zaseda 76. mesto.

Na glavni turnir so neposredno uvrščeni tudi Grega Žemlja, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič. Žemlji, 56. igralcu sveta, je žreb namenil 30. nosilca, Španca Marcela Granollersa, 33. z lestvice ATP. Bedene, 77. na lestvici ATP, se bo v prvem krogu pomeril z Nemcem Benjaminom Beckerjem, 65. z lestvice ATP, medtem ko bo Kavčič, 93. na lestvici ATP, lopar prekrižal z 29. nosilcem in 32. z lestvice ATP, Brazilcem Thomazom Belluccijem.

Branilec naslova, tudi prvi nosilec in prvi igralec sveta, Srb Novak Đoković, se bo uvodoma pomeril s Francozom Paul-Henrijem Mathieujem, drugopostavljeni Švicar Roger Federer s Francozom Benoitom Pairejem, tretji nosilec Britanec Andy Murray pa z Nizozemcem Robinom Haasejem.

Pri ženskah bo prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka, lanska zmagovalka, uvodoma igrala z Romunko Monico Niculescu, drugopostavljena Rusinja Maria Šarapova z rojakinjo Olgo Pučkovo, tretja nosilka Američanka Serena Williams pa z Romunko Edino Gallovits-Hall.