Skupaj so bili z 51 naboji za 39 podrtih tarč po strelski statistiki sicer izrazito slabši od konkurence. To je bilo še toliko bolj boleče, ker Ruhpolding slovi po zelo dobrih strelskih pogojih. Zmagoviti Francozi z možem odločitve Martinom Fourcadom in četrtouvrščeni domačini so za 40 podrtih tarč potrebovali le tri dodatne naboje.

Ostrostrelec Dokl in kot blisk hitri Bauer sta se ob rojstnem dnevu do polovice držala v stiku z najboljšimi štafetami. Dokl, ki se mora za status v štafeti vseskozi potrjevati, je kar žarel, saj je bil popoln in hiter na strelišču, celo v smučini se je držal preostalih. »Iz tekme v tekmo mi gre bolje. Posebej moram poudariti odlično delo serviserjev smuči,« se je zahvaljeval Dokl. Bauer je nekaj časa tudi vodil, se na koncu dobro izvlekel pri streljanju stoje, briljiral z izjemnim finišem. »Pri zadnjem streljanju sem bil že zelo nervozen, vendar se mi je uspelo zbrati, da ni bilo treba v kazenski krog. Že večkrat sem ponovil, da sistematične spremembe pri streljanju čez noč ne bodo naredile čudeža. Se pa premika. Predvsem mi vliva samozavest to, da je tek ostal na visoki ravni,« je bil dan po 27. rojstnem dnevu zadovoljen Klemen Bauer, tretji najhitrejši v smučini.

Mariču, ki je bil zraven pri vseh velikih uspehih štafete v minulem desetletju, v sneženju ni uspelo držati stika za vodilno skupino s Francozi, Norvežani, Avstrijci, Nemci, Rusi, Švedi in Ukrajinci, kakor so se zvrstili na koncu, čeprav je kljub kazenskemu krogu zadržal osmo mesto. Zaradi velikih časovnih razlik Jakovu Faku v zadnji predaji tudi čudežna izvedba ne bi pomagala, da bi četverec vrinil med nagrajeno šesterico, kot mu je uspelo pretekli teden v Oberhofu. »Zaostanek sem poskušal zmanjšati, predvsem na strelišču, v smučini se ni dalo veliko narediti. Ne smemo biti razočarani. Spredaj so le najboljše štafete,« je poudaril Jakov Fak na njemu tako uspešnemu terenu, le da je svetovni prvak marca postal podnevi, ne pa pod 250.000 evrov vrednimi žarometi. »Osmo mesto je več, kot nam kaže pokal narodov,« je bil kljub zapravljeni priložnosti zadovoljen trener Uroš Velepec, ki bo s kolegom Tomažem Kosom danes bedel nad biatlonkama Gregorinovo in Malijevo na sprintu.