Kako bi ocenili začetek sezone?

Začel se je še bolje od pričakovanj. Nisem ravno vedel, v kakšni formi sem, sploh ker sem imel krajšo pripravljalno obdobje, ki je trajalo le dva tedna in pol, šele tik pred zdajci pa sem dobil nove loparje. Kljub temu se je v Indiji vse odlično poklopilo, zato se še bolj veselim naslednjih turnirjev.

Kakšen je preskok, ko zdaj redno igrate na turnirjih ATP, brez challengerjev?

Preskok je velik, saj je na turnirjih serije ATP bolj pomembna dobra fizična pripravljenost, prav vsaka napaka pa te lahko stane zmage. Igralci so na tej ravni boljši in izkoristijo vsako tvojo manjšo nezbranost. Toda dobil sem občutek, da sem se hitro navadil in da lahko z vsakim igram enakovredno.

Je kaj lažje, ker v prvem delu leta ne branite veliko točk, ali je ravno zaradi tega večji pritisk, ker veste, da morate zdaj narediti dobre rezultate za še večji dvig na lestvici ATP?

Nikoli si nisem zaradi tega delal pritiska. Če igram dobro, bodo prišli tudi rezultati, kar je moj glavni cilj. Vem sicer, kdaj približno izgubim točke, toda včasih lahko zaradi tega v tistem obdobju igram še bolj zavzeto, kot bi drugače. Seveda govorim o malenkostih, ki pa so še kako pomembne.

Kaj pričakujete od prvega letošnjega turnirja za grand slam v Melbournu?

Predvsem to, da bom nadaljeval, kot sem začel. Z žrebom se ne obremenjujem, želim si le pokazati vse, kar znam, in vem, da bo tako prišel tudi dober rezultat.

V kakšno pomoč vam je zdaj brat dvojček Andraž, ki vas letos redno spremlja na turneji? Na katerem področju vam najbolj pomaga?

Andraž me zelo dobro pozna, ve kdaj mi prisluhniti, kdaj kaj povedati in kdaj se umakniti. Zelo dobro se razumeva tako na igrišču kot tudi zunaj njega. Zelo pomembna je njegova prisotnost, saj enostavno ve, kako v določenih trenutkih ukrepati. Vidi se, da sva zelo povezana.

Kdo pa je zdaj še v vaši trenerski ekipi?

Ta trenutek mojo trenersko ekipo sestavljajo Igor Rorič, Gorazd Gavrilov, brat Andraž in kondicijski trener Matej Mihelič.

Zamenjali ste lopar. Zakaj?

Menjava loparja je bila nujna, saj sem do lanskega leta igral z loparji, ki so bili stari kar pet let. Lopar znamke Tecnifibre je bil najboljši izmed mnogih, ki sem jih testiral. Zelo so me želeli v njihovi ekipi, imam odlične pogoje, tako da sem zelo zadovoljen z izbiro.

V zadnjih letih ste imeli precej težav s poškodbami in zdravjem. Kakšno je trenutno stanje?

Ravno v sredo sem bruhal, tako da bi bilo zdravstveno stanje lahko boljše. Razlog naj bi bila povišana telesna temperatura. Mislim pa, da se bom do ponedeljka, ko se vse začne, popolnoma pozdravil.