Znova je vlogo prvega slovenskega predstavnika na progi prevzel Dokl, ki je imel tokrat na strelišču popolnoma mirno roko, z dokaj hitro predstavo pa je predal štafeto Bauerju le 16 sekund za najboljšimi. Tudi Bauer je bil strelsko uspešnejši kot pred tednom dni v Oberhofu. Brez popravka je po prvem streljanju zapustil strelišče kot drugi, stoje pa si je spet privoščil nekaj manj natančnosti. Ročno polnjenje treh dodatnih nabojev mu je vzelo kar nekaj časa, zato je svojo predajo končal na osmem mestu.

"Streljanje, ki ga poskušam konstantno izboljševati, je bilo sicer boljše kot na prejšnji štafeti. Še posebej prvi del, ki me je popeljal na vrh; za drugi del pa sem vedel, da se bo treba umiriti in ga bolj taktično odteči. Še vedno sem zgrešil trikrat stoje, pa se mi je s popravki vseeno uspelo izvleči brez kazenskega kroga. Svoj nastop lahko ocenim pozitivno in predstavlja korak naprej, imam pa še rezervo. Ruhpolding je vendarle precej manj zahteven kot Oberhof, prihod na strelišče je dokaj lahek in tekaška prednost ne more biti tako izrazita. Ostajam optimističen in potrpežljiv za naslednje tekme," je opažanja strnil Bauer.

Marič v tretji predaji je v položaju leže kar štirikrat zgrešil in kljub trem popravkom je bil kazenski krog zanj neizbežen. Še trikrat je popravljal v položaju stoje, a vseeno obdržal osmo mesto. Zaostanek za najboljšimi in celo za tistimi na sedmem in šestem mestu pa je bil že prevelik, da bi Fak v zadnji predaji lahko bistveno popravil uvrstitev. Na strelišču je uporabil dva dodatna naboja in do cilja zanesljivo pripeljal štafeto na osmem mestu.

"Streljanje mi je očitno uspelo popraviti, zato ni nobene bojazni za prihodnje tekme. Zaostanek sem poskušal zmanjševati predvsem na strelišču, saj se na progi ni dalo veliko narediti, ker je bila zmehčana in sneg zelo počasen. Raje bi videl, da ponovimo ali izboljšamo rezultat iz Oberhofa, vendar tudi nisem razočaran z osmim mestom. Čaka nas še štafeta v Anterselvi in tam smo lahko brez kazenskega kroga še boljši," je dejal Fak, ki je lani prav v Ruhpoldingu osvojil naslov svetovnega prvaka.

"Že pred tekmo sem fantom dejal, da bo to strelska tekma, kjer nam lahko le hitra ničla z malo popravami omogoči borbo za najvišja mesta. Osmo mesto je celo boljše, kot ga trenutno zasedamo v pokalu narodov in ekipi moram čestitati za dosežek. Peter in Klemen sta tokrat opravila zelo zadovoljivo, Jakovu na koncu pa se tudi ni bilo treba pretirano izčrpavati, ker ni bilo možno več ničesar nadoknaditi. Janez je imel težave leže, kjer je ponavadi dokaj natančen in že prva dva strela, ki ju je zgrešil, sta bila najverjetneje usodna. Na koncu smo vseeno zadovoljni, saj osmo mesto ne kaže, da imamo samo enega ali dva dobra posameznika, temveč tudi dobro ekipo, ki se lahko ob dobrem streljanju postavi po robu vsaki reprezentanci," je bil komentar glavnega trenerja Uroša Velepca.

V petek bo v Ruhpoldingu ženska tekma svetovnega pokala na 7,5 km, ki se bo začela ob 18.15. Teja Gregorin bo nosila številko 30, Andreja Mali pa številko 71.