Janus je tako kljub temu, da so skakalci ostali brez uradnega treninga, okvirno že določil četverico za petkovo ekipno tekmo. Za Slovenijo bodo po vrsti nastopili Tepeš, Kranjec, Hvala in Prevc, a če bi se na jutrišnjem treningu oziroma v poskusni seriji izkazalo, da ima kateri od četverice imenovanih kakšne težave na skakalnici, bo dokončna odločitev o sestavi ekipe padla šele po petkovem treningu. "A mislim, da bo kar tako ostalo," je dejal Janus in dodal, da je bilo danes res nemogoče izvesti trening in kvalifikacije, saj je veter pihal z vseh smeri.

"Dopoldan smo prišli na skakalnico, a je bil veter preveč spremenljiv. Razmere so bile za skakanje enostavno prenevarne, tako da je žirija tekmovanja sprejela pravilno odločitev. Napoved za naslednje dni je boljša, tako da menim, da s tekmama ne bo težav," je iz Zakopan sporočil Kranjec, junak minule tekme svetovnega pokala v Wisli, ki jo je končal tik pod stopničkami. S četrtim mestom je Kranjec dosegel najboljšo slovensko uvrstitev v svetovnem pokalu to zimo.

Kvalifikacije za sobotno tekmo na skakalnici Wielka Krokiew bodo tako tik pred tekmo, je še pojasnil Kranjec. Slovenijo bo v kvalifikacijah zastopalo kar sedem skakalcev. Poleg šesterice, ki je nastopila že v Wisli - Kranjec, Hvala, Prevc, Matjaž Pungertar, Jernej Damjan in Anže Semenič -, se je ekipi po krajšem treningu v Planici namreč spet pridružil tudi Tepeš.

V petek tako skakalce najprej ob 14.30 čaka uradni trening, predvidoma ob 17. uri pa se bo s prvo serijo začela ekipna tekma.