Najhitrejša je bila Švicarka Lara Gut (1:38,31), zmagovalka smuka v Val d'Iseru, ki je drugo Avstrijko Anno Fenninger prehitela za debelo sekundo (+1,02), le stotinko počasnejši sta bili na tretjem mestu treninga Italijanka Daniela Marighetti in Avstrijka Andrea Fischbacher.

Peti čas je vpisala Nemka Maria Höfl-Riesch (+1,12), drugouvrščena v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki za vodilno Slovenko Mazejevo zaostaja 452 točk. Presenetila je Avstrijka Nicole Schmidhofer, ki se je s startne številke 51 zavihtela na šesto mesto treninga (+1,27).

Branilka naslova skupne zmagovalke Američanka Lindsey Vonn, zmagovalka smukov v Lake Louisu, je v prvem nastopu po več kot treh tednih smučala precej zadržano in je zaostala skoraj štiri sekunde (+3,98), kar je zadostovalo za 24. čas. Tik pred njo se je uvrstila Mariborčanka Štuhčeva.

Na startu treninga sta bili še dve Slovenki, ki pa sta se uvrstili pri repu nastopajočih. Vanja Brodnik je vpisala 55. čas (+7,29), Katja Horvat pa je bila 58. (+8,99).

V St. Antonu bo v petek še en trening. Smuk bo v soboto ob 11.45, superveleslalom pa v nedeljo ob isti uri.