Stanovnik je včeraj končal z okvaro motorja, ki jo je povzročil vdor peska v notranjost motorja, zaradi tega pa je moral odstopiti.

»Reli se je letos vseeno končal bolje kot lani, saj sem na srečo ostal nepoškodovan, žal pa ne morem reči enako za motor. V globokem pesku je v komoro zračnega filtra prišel pesek, od tam pa v valj motorja in tako poškodoval vitalne dele, da ga ni bilo več mogoče zagnati. Na vse mogoče načine smo poskušali rešiti situacijo, motor sem razdrl in poizkusil zagnati še z drugim akumulatorjem, ampak ni šlo," je po odstopu za 24ur.com povedal Miran Stanovnik, ki je pred peto etapo zasedal 33. mesto.

V ospredju je na drugem mestu za Casteaujem končal Francoz Oliver Pain, ki je za rojakom zaostal minuto in devet sekund, a zadržal skupno vodstvo. Na tretjem mestu je končal Španec Juan Pedrero Garcia (KTM), zaostal je dve minuti in 58 sekund.

V skupnem seštevku na prvih treh mestih ostajajo isti dirkači. Vodi Pain, drugi je Casteau, ki zaostaja minuto in 15 sekund, tretjeuvrščeni Cyril Despres (KTM), branilec naslova z lanskega Dakarja, pa zaostaja šest minut in sedem sekund.

Med avtomobilisti je etapo dobil Španec Nani Roma (Mini), drugi je bil Francoz Stephane Peterhansel (oba Mini), tretji pa Giniel De Villiers iz Južnoafriške republike. V vodstvu ostaja Peterhansel.

V hudi nesreči 2 mrtva in 7 ranjenih

Včerajšnje dogajanje na reliju pa je zasenčila nesreča med spremljevalnim vozilom relija in taksijem, ki sta se 10 kilometrov od meje med Perujem in Čilejem čelno zaletela. Trku z njima se je nato skušal izogniti še drugi taksi, a se je zato večkrat prevrnil.

V nesreči sta umrli dve osebi iz taksija, ki je bil udeležen v čelno trčenje, ranjenih pa je bilo še 7 oseb.