Tomaž Tomšič

Fantje sami najbolje vedo, česa so sposobni in kakšni so njihovi cilji. Zame bi bil uspeh četrtfinale, torej napredovanje med osem najboljših na svetu. Na dosedanjih svetovnih prvenstvih se nismo nikoli dobro uvrščali, zato v Španiji pričakujem najboljšo slovensko uvrstitev. V skupini v Zaragozi računam na drugo ali tretje mesto, lahko pa smo tudi prvi. V boju za prvo mesto dajem nekoliko več možnosti Poljski kot Srbiji, saj ima več izkušenj z velikih tekmovanj. V osmini finala bi bilo najbolje naleteti na Egipčane, najslabše pa na gostitelje Špance. Iz skupine D, s katero se križamo, sta morebitna nasprotnika za napredovanje v četrtfinale še Hrvaška in Madžarska, mislim pa, da bi nam bolj ustrezali Hrvati kot Madžari.

Andrej Kastelic

Igralci imajo visoko zastavljene cilje, kar je dobro in pozitivno. Če bodo verjeli vanje, dihali na igrišču in zunaj njega kot eno ter imeli ob tem nekaj nujno potrebne športne sreče, lahko posežejo visoko. Če sem konkreten, pričakujem Slovenijo vsaj v četrtfinalu. Čeprav so poškodbe verjetno povzročile določene spremembe v igri, sem prepričan, da bodo tudi tisti, ki sprva niso bili predvideni za igranje, prispevali svoj delež. Tako za skupinski del v Zaragozi kot za naslednje tekme velja, da lahko Slovenija premaga vsako reprezentanco na svetu, a skoraj z vsako tudi izgubi, če ne igra na pravi ravni. V skupini lahko premagamo tako Poljake kot Srbe, s čimer bi v osmini finala dobili na papirju lažjega tekmeca. Izločilni sistem, ki je bil nekoč rakasta rana naše reprezentance, bi bil za nas slab, če bi naleteli na Špance, dober pa, če bi se pomerili s Hrvati, Madžari ali Egipčani.

Roman Pungartnik

Najpomembneje je, da se vsi reprezentanti vrnejo domov čili in zdravi. Slovenska javnost veliko pričakuje od njih, a je treba ostati na realnih tleh. Dejstvo je, da je SP lažje tekmovanje kot EP, zato so pričakovanja še višja. V Španiji je treba pokazati, da se v slovenskih klubih in reprezentancah dela dobro in strokovno. Poleg tega upam, da bo tekmovanje v Španiji na svetovni rokometni zemljevid »vrglo« katerega novega igralca iz naše reprezentance. Konkretno o rezultatskem dosežku ne razmišljam, a je uvrstitev v drugi del tekmovanja nuja. Za eno izmed prvih štirih mest v skupini smo dovolj kakovostni, v osmini finala je vse odprto in mogoče. Na skoraj vseh dosedanjih velikih tekmovanjih nam turnirski sistem ni ustrezal, zato upam, da se je miselnost pri sedanji generaciji spremenila.