Najboljši je bil Robert Kranjec s četrtim mestom. Zanj sem imel že pred tekmo dober občutek, da bo naredil dober skok. V Wisli mu je že poleti uspel dober rezultat, včerajšnje četrto mesto pa je lep uspeh. Kranjec sicer še ni v najboljši formi, a se vzpenja, kar je pomembno. Na Poljskem je imel v zraku optimalne pogoje, ki jih brez težav obvladuje. Zanj je bila to rutinska tekma. Ker je mojster poletov, bo na svoj račun najverjetneje prišel predvsem na letalnicah.

Utrujeni pa niso bili le slovenski tekmovalci, pač pa tudi drugi. Zelo veliko skakalcem je uspel le en dober skok, a tovrsten tekmovalni ritem morajo zdržati. Zelo dolgo trenirajo, da se spopadejo s takšnimi razmerami, ena ključnih stvari pri tem pa je psihična pripravljenost. Sploh zdaj, ko je konec novoletne turneje, kjer so tekmovalci običajno bolj obremenjeni, saj gre za enega vrhuncev sezone. Tudi sami dajejo večji poudarek ravno turneji štirih skakalnic. Ritem se bo nekoliko umiril šele v času tekme na Japonskem, kamor ne bo odpotovalo ogromno favoritov, pa tudi mlajši del se bo verjetno pripravljal na mladinsko svetovno prvenstvo.

Svetovni pokal se nadaljuje v petek v Zakopanah, ki je stalni trenažni center slovenskih skakalcev. Na tej skakalnici ne vadijo le najboljši Slovenci, pač pa tako poleti kot pozimi tudi drugi klubski tekmovalci, zato vedo, kaj lahko pričakujejo. Zakopane so sicer specifično tekmovališče, kjer rado ponagaja vreme. Kot so rekli Avstrijci, njihovega Gregorja Schlierenzauerja zaradi bolezni ne bo niti v Zakopanah. Zanimivo bo spremljati, kako se bodo severni sosedi odzvali potem, ko včeraj niso imeli tekmovalca niti med deseterico.