Poleg Kranjca, ki je z današnjim četrtim mestom dosegel najboljšo slovensko uvrstitev na tekmah svetovnega pokala to zimo, so v finalu v izjemno spremenljivih razmerah nastopili še trije slovenski skakalci. Vsi trije so svoje uvrstitve po polovici tekme poslabšali; Jaka Hvala (227,6 točke) je tekmo končal na 20. mestu, Peter Prevc (216,7) je bil 26., Matjaž Pungertar (200,3) pa 30. Že po prvi seriji je z 31. mestom za las brez finalnega nastopa ostal Jernej Damjan, brez točk pa je svoj prvenec v svetovnem pokalu končal tudi Anže Semenič, ki je bil danes 40.

Na tekmi ni nastopil vodilni v svetovnem pokalu Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je po drugi zaporedni zmagi na novoletni turneji štirih skakalnic zbolel in današnji nastop zaradi bolečin v mišicah in povišane telesne temperature izpustil. Tako bo moral njegov lov na rekordni zbir zmag legendarnega Finca Mattija Nykänena še malo počakati - Tirolec po Bischofshofnu s 45 zmagami le še za eno zaostaja za Fincem. Schlierenzauer, ki je pred dnevi dopolnil 23 let, upa, da bo lahko nastopil že konec tedna, ko se bo karavana svetovnega pokala preselila v Zakopane.

Svetovni pokal se bo konec tedna - s tekmama v petek in soboto - nadaljeval v Zakopanah, slovenski ekipi pa se bo pridružil še Jurij Tepeš.