No, če predstavim moj povprečen študentsko-poslovni dan, zgleda nekako takole:

8:00 – čas za jutranje vstajanje. Včasih tudi že kakšno uro prej, včasih kakšno uro kasneje – na srečo se mi faks po navadi začne šele okoli 10-ih in nimam striktne delavske ure ob pol šestih zjutraj.

8:00 - 9:30 – »biznis tajm«: Pregledovanje e-mailov, klicanje najpomembnejših partnerjev, strank in dobaviteljev ter hiter pregled spletnih portalov in forumov, da vem, kaj se dogaja.

9:30 – 14:00 – faks (sedenje na predavanjih, in večinoma kar zanimive vaje). Ko je pavza med predavanji, je čas za pomembne poslovne telefonske klice, če je »fraj« še kakšna minuta, grem še nekaj pojest. Na srečo imam faks »samo« trikrat tedensko. Tista dva dni, ko nimam faksa, si organiziram različne sestanke.

14:00 - 16:00 – čas za kosilo in pregled dela. Če preskočim kosilo, zavijem v bližnji fast-food, Okrepčevalnica Dravlje, majo dbest čizi-dog tam - zelo priporočam ?

16:00 - 19:00 – delo, kakšna večerja, branje knjig, brskanje po internetu. Včasih je bolj mirno, včasih bolj pestro. V času študijskih dni se učim za izpite, v času polne sezone na polno delam. V času lenobe pa klepetam po Facebooku.

19:00 - 21:00 – čas za film/sprehod/šport. Karkoli sproščujočega, zabavnega in zanimivega. Pa definitivno stran od računalnika, se mi zdi da že toliko gledam v ta ekran da bom še glavo počasi dobil kvadratno, hrbtenice pa tudi že počasi ne bom rabil, ker me stol podpira.

21:00-2:00 – če je treba in če se kaj mudi, takrat delam še kakšne zadnje »popravke«, lansiram in pregledujem kakšne zadeve (takrat so namreč tudi vsi programerji najbolj aktivni in v polnem zagonu :)). Če se nikamor tako zelo ne mudi, če je čas in če ostane še kaj energije od (ne)napornega dneva, pa grem na kakšen študentski izhod »v lajf«... na kakšno pijačo ali dve.

Ja, tako nekako zgleda... Zelo pestro in zanimivo, včasih tudi dolgočasno in monotono. A najbolj všeč mi je, ker si lahko čas resnično skreiram čisto po želji. In tako si v času počitnic, nekaj malega dopusta vzamem tudi sam.

p.s. Drž'te pesti, jutr' mam izpit!