Aja, sem se pozabil predstaviti... Za vse tiste, ki me (še) ne poznate: Sem Andraž Gavez, študent tretjega letnika na Ekonomski fakulteti (še nekaj mesecev in nekaj izpitov me loči od diplome), lastnik čokoladne spletne trgovine www.mojacokolada.si in eden izmed najmlajših podjetnikov v slovenskih poslovnih vodah. Če dobro pomislim... Ja, prav zares nas je zelo malo študentov, ki imamo lastno podjetje pri teh letih. Verjetno se sedaj sprašujete, kako to, da sem se odločil za podjetje že pri svojih 19-ih letih ... Ali je za to kriv svobodomiselni podjetniški duh, želja po pridobivanju izkušenj, spogledovanje z »osebno svobodo« ali zgolj dejstvo, da si želimo ekonomisti poslovno uspeti, ne vem. Verjetno kar vsakega po malem.

A kljub temu, da sem z ustanovitvijo izgubil vse študentske bonitete (predvsem mi je žal študentskih bonov), sem se zaradi dejstva, da je potrebno za nek resen biznis in pravno formalno sklepanje pogodb imeti tudi svoje podjetje, odločil, da se podam v neznano. Pa moram reči, da mi do sedaj še dokaj uspeva. V teh dveh letih sem imel tudi že kar nekaj vzponov in padcev, kljub temu pa moram priznati, da vsaka izkušnja, pa naj bo dobra ali slaba, prinese tudi po svoje tudi nekaj pozitivnega – iz napak se namreč učimo. Paziti je le potrebno, da napak ni preveč in da naredimo več dobrih kot slabih odločitev. Čeprav je, še posebno v teh časih, zelo težko.

Ampak kljub vsemu ostajam optimist in verjamem, da prihajajo (še) boljši časi – saj za dobre in uspešne rešitve so vedno zlati časi. Morda res ne v Sloveniji (že zaradi majhnosti trga pogostokrat veliko podjetniških idej sploh ne more resnično zaživeti), vendar … zakaj bi se morali osredotočiti zgolj na našo državo? V času globalizacije, ko ima praktično internet skoraj vsak; ne le v hiši, temveč tudi v svojem žepu, je možnosti toliko več. V vsaki krizi namreč nastajajo tudi priložnosti – vprašanje je le kdo, kdaj in kako jih bo izkoristil.

p.s. Za vse tiste, ki ste malce večji firbci in vas zanima kaj več, s čim se ukvarjam(o), lahko poklikate in pregledate nekaj naših »spletnih projektov«:

- www.ustvari.si (z manjšo ekipo nudimo različne spletne oglaševalske storitve – najbolj smo specializirani za vodenje Facebook oglaševalskih kampanj in celostno postavitev spletnih trgovin)

- www.mojacokolada.si (čokoladna spletna trgovina - za vse prave čokoholike je ogled obvezen ? )

- www.mojtaksi.si (pregled najcenejših taksijev v mestu)

- www.zlatodarilo.si (za vse ljubiteljice zlata – prodaja zlate kozmetike)

- www.mojatorta.si (projekt v nastajanju - lansiran bo v februarju).