Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Carling pokal

Chelsea - Swansea
1

Čeprav forma Chelseaja od prihoda Beniteza precej niha, je jasno, da bo španski strateg storil vse, da se letos dokoplje vsaj do ene lovorike. In največjo priložnost ima ravno v ligaškem pokalu, kjer je že v polfinalu, v primeru zmage pa ga v finalu čaka povsem premagljiv nasprotnik iz para Aston Villa – Bradford. Swansea je zelo solidno moštvo, ki ga ne gre podcenjevati, zato predvidevam, da se Benitez ne bo preveč igral s postavo in bo v boj poslal večino svojih adutov ter si pred povratno tekmo poskušal priigrati čim večjo prednost. (7/10)

Nogomet - Italija – Pokal

Juventus - Milan
1

Juventus je pred dnevi doma izgubil proti Sampdorii in naredil italijansko prvenstvo spet bolj zanimivo, a prav gotovo bo Antonio Conte hitro posvaril svoje varovance, da bi v primeru današnjega neuspeha lahko pošteno zakomplicirali sezono in poslabšali izjemno vzdušje, ki že dobro leto obdaja torinski klub. Milan že dolgo ni bil toliko slabši od Juventusa, kot je letos, zato bodo domači prav gotovo poskušali večnega tekmeca prepričljivo ugnati in ga izločiti iz pokala, podobno, kot jim je uspelo že lani. (7/10)

Nogomet - Zalivski pokal

Jemen - Savdska Arabija
2

Savdijci so zalivski pokal začeli slabo, saj so z 0:2 izgubili proti Iraku. Tokrat varovance Franka Rijkarda čaka outsider skupine, ki so ga v zadnjih sedmih letih premagali že petkrat, vsakokrat brez prejetega zadetka. Nazadnje je bilo pred slabim mesecem v Jemnu 0:1, tokrat pa lahko pričakujemo še kakšen gol več v mreži Jemna, saj je razlika v kvaliteti med moštvoma precejšnja. (8/10)

Košarka – NBA

San Antonio – LA Lakers
1

Ostroge so v dosedanjem delu letošnje sezone prikazale precej več od jezernikov, ki nikakor ne najdejo zmagovitega recepta in se vsako tekmo mučijo, tudi z najslabšimi ekipami v ligi. Če ne bo imela zvezdniška trojica Lakersov izjemnega večera in domači slabega, bo zmaga ostala v Teksasu, saj ekipi trenutno nista na niti približno podobnem nivoju. (8/10)