Spomnimo, novembra so ga v Parizu aretirali, saj je bil s skuterjem udeležen v prometni nesreči, policija pa je nato ugotovila, da je kar trikrat prekoračil dovoljeno mejo alkohola v krvi.

Depardieu je pretekli mesec javno naznanil, da se bo preselil v Belgijo, da bi se tako izognil plačilu francoskega davka za najpremožnejše, ki znaša kar 75 odstotkov. Konec preteklega tedna pa je postal še ruski državljan, potni list je prejel iz rok samega predsednika.

Kljub temu, da bi se moral danes zglasiti na sodišču v Franciji, pa se je še včeraj zvečer nahajal v Švici, na letnem nogometnem dogodku Ballon D'Or.

Igralec se je sicer že izrekel za krivega vožnje pod vplivom alkohola, za kar je predpisana najvišja kazen 4500 evro in do dveh let zapora ter šest kazenskih točk.

Spomnimo, novembra lani je izgubil nadzor nad svojim skuterjem in padel. Alkotest je pokazal prisotnost 1,8 grama alkohola na liter krvi, kar je trikrat več, kot je dovoljena stopnja, ta znaša le 0,5 promila.

Depardieu, ki je lastnik več vinogradov, je le priznal, da včasih spije tudi do šest litrov vina na dan, poroča BBC, ki dodaja, da v kolikor je igralec danes ne pojavi na sodišču, bi se znal znajti na kriminalnem sodišču, ki pa ni tako ''popustljivo''.

Danes se igralec mudi v Črni gori, menda zaradi nepremičninskih poslov. Nastanil naj bi se v luksuznem hotelu v Budvi, pozno popoldne pa se bo v Podgorici srečal s črnogorskim premierom Milom Đukanovićem. Iz črnogorske vlade so sporočili, da bosta Depardieu in Đukanović po pogovorih podala izjavi za medije.