Prvih sto dni Primoža Ulage na vodilnem stolčku je pokazalo njegov obraz. Ta se je izkazal za predvidljivega. Še najbolj je presenetil z dejstvom, da je v zadnjih dveh mesecih precej umiril žogico, potem ko jo je na začetku svojega mandata udarjal (pre)močno.

V času Ulagovega predsedovanja smučarska zveza rezultatsko blesti. Tako uspešna ni bila še nikoli v svoji zgodovini. Za to ni zaslužen Ulaga, uspehov pa si tudi ne lasti. Ozračje v medijih je izjemno pozitivno, saj je slehernemu piscu užitek poročati o uspehih, čeprav imamo pri marsikom drugačen sloves. Užitek je tudi ne pisati o večnih prepirih, kot smo v zadnjih sezonah polnili časopisne stolpce z ostrimi besedami med ekipo Tine Maze in smučarsko zvezo. Tudi za to ni zaslužen novi predsednik, temveč predvsem direktorica Barbara Kürner Čad. Ta si je prav z medijsko hvalo Andree Massija priborila zaupanje šefa v Podutiku, potem ko po odhodu Lovšeta ni bilo vsaj skeptika, ki je čakal, koga bo Ulaga ustoličil na mestu direktorja.

Največja sprememba, ki jo je v podutiški palači uvedel Ulaga, je, da je zaposlenim znižal plače. Vsi so bili postavljeni pred zid po sistemu vzemi ali pusti. Ukinil je tudi notranje računovodstvo in s tega naslova zmanjšal spisek zaposlenih, kar se bo vse skupaj pri proračunu zveze z več kot desetmilijonskim evrskim prilivom poznalo. Toda rekonstrukcija zveze še ni dokončna in vsi čakamo, kakšne poteze bo Ulaga potegnil v naslednjih dneh, ko naj bi bilo znano, katere direktorje za posamezne sektorje bo povabil na zvezo. Krožijo številna imena, dejstvo pa je, da novi predsednik vseh kandidatov ni imel v žepu že v času kandidature, saj je s posamezniki med predsedovanjem opravljal tudi razgovore. Tudi predsedniška funkcija je še naprej amaterska, čeprav vsi vrabci čivkajo, da Ulagi to ni po godu.

Z izvršilnim odborom smučarske zveze se Ulaga še ni spoprijateljil. Potem ko je na začetku mandata dobil prvo zaušnico, je napovedoval, da bo sklical izredno skupščino, na kateri bo spremenil statut. V nadaljevanju se je umiril. Bržčas je ugotovil, da na silo ne bo dolgoročnega kruha. Ulagi namreč že na začetku prihodnjega leta poteče predsedniški mandat, predvsem od njega pa je odvisno, ali bo še naprej prvi mož ali pa ga bo ugnal kakšen protikandidat, ki se bo gotovo potegoval za eno najvidnejših funkcij v slovenskem športu. Ta prinaša redno pojavljanje v medijih, po čemer močno hrepenijo številni nastopači.

Čeprav je gospodarska kriza v Sloveniji velika, zaradi uspehov in izjemnega pojavljanja v medijih proračun zveze ne bi smel trpeti. Za zdaj pa na amaterski predsedniški funkciji trpi Ulagov žep, saj je v preteklosti kot nordijski šef predvsem na račun sposobnosti služil ogromne denarje.