Črnogorci, presenečenje dodatnih kvalifikacij za SP v Španiji, na prvi tekmi niso bili dorasel nasprotnik vašim izbrancem.

Kljub zmagi s predstavo svoje ekipe proti Črni gori nisem bil zadovoljen, prav tako niso bili zadovoljni niti fantje. Rezultatsko je bil razplet sicer pozitiven za nas, ampak v igri nismo bili pravi. Bili smo preveč statični, na nekatere nasprotnikove taktične zamisli se nismo najbolje odzivali. Po tekmi je bilo jasno, da moramo na naslednjih dvobojih raven naše igre dvigniti v vseh segmentih.

Slovenska predstava na drugi tekmi proti Tuniziji je bila na precej višji kakovostni ravni.

Proti Tunizijcem smo naredili prav to, kar je bilo treba – popravili slabosti in napake s tekme proti Črnogorcem. Odigrali smo zares kakovostno obrambo ter imeli kakovostne prehode v polprotinapade in protinapade. Na tekmi smo bili suvereni vseh šestdeset minut in na koncu tudi prepričljivo zmagali.

Slovo od turnirja na Danskem je minilo v znamenju poraza proti gostiteljem, čeprav igra Slovenije ni bila slaba.

Do 45. minute smo bili povsem enakovredni z evropskimi prvaki in smo odigrali zares dobro. V končnici tekme smo imeli tudi nekaj smole, saj nismo dobro odigrali z igralcem več in od »brejka«, ki bi ga morali izpeljati, ni bilo nič. Posledično se je tehtnica nagnila v prid Dancev. Tekma je bila na visoki ravni, ritem pa je bil na obeh straneh strašen.

Katere pozitivne in negativne plati v igri ste opazili na treh tekmah na turnirju na Danskem?

V napadu smo odigrali dobro in učinkovito, saj smo na dveh tekmah dosegli trideset zadetkov ali več, na eni pa le malce manj. V obrambi smo dobili preveč zadetkov, predvsem proti Črni gori in Danski. Na zadnji tekmi proti Skandinavcem, ki je bila tretja v treh dneh, se je v tem elementu igre poznala tudi utrujenost. Ampak to ni in ne sme biti opravičilo ali izgovor, kajti tudi druge tri reprezentance so imele enako obremenitev. Skratka, igro v obrambi še lahko in moramo popraviti, v napadu pa smo ne glede na nasprotnikovo obrambno postavitev odigrali dobro.

Po operaciji Davida Špilerja boste verjetno morali najti zamenjavo.

Po vrnitvi v Slovenijo bo reprezentančni zdravnik dobil vpogled v Špilerjevo zdravstveno stanje in potem bo več jasnega. Če Špiler ne bo mogel igrati na svetovnem prvenstvu, je v igri za njegovo zamenjavo med dvema kandidatoma, Borutom Mačkovškom in Deanom Bombačem, le ena možnost. Jasno je, na katerem položaju smo izgubili igralca in kdo ga lahko ustrezno nadomesti. V Španijo bom vzel igralca, ki ga potrebujem, ne pa tistega, ki bi ga nekdo mogoče rad videl v reprezentanci. Ne vem, zakaj bi se mi moralo pri tej odločitvi tako muditi, jasno pa je, da je Špilerja nemogoče nadoknaditi.