Po navedbah spletnih Slovenskih novic pa lutke ponazarjajo mariborskega mestnega svetnika SDS in podžupana Tomaža Kanclerja, direktorico mestne uprave Milico Simonič Steiner, mestno svetnico Županove liste in podžupanjo Astrid Bah ter mestnega svetnika Liste za pravičnost in razvoj Stojana Auerja.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Bartolo Lampret uradno ni obveščen o dogodku, tiskovna predstavnica Mestne občine Maribor Tatjana Štelcer pa za morebitne odzive ni dosegljiva.

Za ponedeljek je opoldne napovedana seja mariborskega mestnega sveta, ki se bo sestal na prvi redni seji po dveh mesecih in pol. Na njej se bodo mestni svetniki uradno seznanili z odstopom župana Franca Kanglerja, nimajo pa na dnevnem redu proračuna, zaradi katerega pravijo, da vztrajajo na svojih položajih.

Za popoldne je pred stavbo občine napovedan protest, imenovan 5. Mariborska vstaja, na kateri bodo pod geslom "Pometimo jih vun!" protestniki ponovno zahtevali odstop mestnih svetnikov. Doslej je odstopilo sedem od skupno 45 svetnikov, za takojšnjo razpustitev tega organa pa bi bili potrebni odstopi najmanj 23 svetnikov.