V finalno vožnjo se nista uvrstila preostala Slovenca; Mitja Kürner in Matic Skube sta odstopila na prvi progi.

Šved Jens Byggmark je vodil po prvi vožnji, drugi je bil Avstrijec Marcel Hirscher, ki je zaostajal vsega stotinko sekunde, tretji je bil Italijan Stefano Gross (+0,14), četrti pa Hrvat Ivica Kostelić, ki je bil zadnji z manj kot pol sekunde zaostanka (+0,23). V težkih vremenskih razmerah, megli in sneženju, so bili v prednosti tekmovalci, ki so imeli nižje startne številke. Tako je Byggmark začel tekmo, Hirscher se je s starta pognal tretji, Gros drugi, Kostelić pa kot četrti.

Slednji je na drugi progi nastopil precej slabše, kot na prvi. Potem, ko je večina izmed tekmovalcev deseterice prevzela vodstvo, Mario Matt pa prešel na drugo mesto, je Kostelić na razočaranje okrog 15.000 gledalcev komaj obstal med prvimi desetimi. Tekmo je končal na osmem mestu, Gross pa je na četrtem mestu prav tako izgubil zmagovalne stopničke. Hirscher je vrgel rokavico Byggmarku, ko je dotlej vodilnega Myhrerja ugnal za več kot pol sekunde. Byggmark ni zdržal pritiska in je nizal napako za napako ter prvo mesto "zamenjal" za 26. Hirscher je s svojo 15. zmago v pokalu postal prvi, ki je v Zagrebu zmagal dvakrat. S tem se je utrdil v slalomskem seštevku pokala in prevzel vodstvo tudi v skupnem. Tokrat odsotni Norvežan Aksel Lund Svindal, zaostaja za 51 točk.

Valenčič je v preteklosti dokazal, da mu proga Crveni spust ustreza. Na zadnjih petih slalomih na Sljemenu se je vedno uvrščal v finalno vožnjo ter s četrtim mestom leta 2010 vpisal izid kariere. Na zadnjih dveh slalomih v letih 2011 in 2012 pa je bil 11. Tudi tokrat se ni izneveril tradiciji ter se je kot najboljši Slovenec uvrstil v drugo vožnjo, kljub težavam in težavnim razmeram na progi, ki se je z vsakim tekmovalcem bolj spreminjala v pravi "rodeo na grbinah". Valenčič se je na 17. mesto po prvem nastopu z dvema sekundama zaostanka uvrstil s številko 17. Izkušeni slovenski tekmovalec je v drugem nastopu sicer dobro začel, nato pa v sredini in spodnjem delu izgubil veliko časa in krepko pokvaril svojo uvrstitev.

"Organizacija je vrhunska, kot vedno. Mislim, da je res to ena najboljših tekem v pokalu. Kar se prve proge toče moram reči, da je bila z vsakim tekmovalcem vedno bolj načeta, svoje pa sta malo dodala še megla in slaba vidljivost. Zato je bilo težko videti, kje sploh voziš, da bi napadal do konca, ker ti je enostavno sproti rušilo ravnotežje in je bilo vedno težje smučati hitro. Na drugi progi sem poskusil napadati iz starta ven, a sem izgubil v ravninskem delu hitrost in občutek ter ni stekla smučka, tako da se je zaostanek le še povečeval. Sprašujem se, zakaj je temu tako, da mi v tej sezoni ne steče tako, kot bi si želel. Spodnji deli so ponavadi slabi. Ni problem kondicija, nekaj pa očitno manjka v tej sestavljanki. Prišel sem spet v začaran krog povprečnih rezultatov, ki so slabi za glavo in ti jemljejo energijo. Na treningih sem se dobro vozil, na progi pa sem bil znova drugi jaz. Ne bi škodila večja konkurenca na treningih, ampak to ni nič novega zame," je razlagal 34-letni Gorenjec Valenčič, ki ima sicer najbolj konstantne rezultate v moški vrsti.

Svetovni pokal alpskih smučarjev se bo nadaljeval 12. in 13. januarja v švicarskem Adelbodnu s slalomom in veleslalomom.