Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Milan - Siena
1

Milan je pred novoletnim odmorom izgubil proti Romi in s tem prekinil serijo odličnih rezultatov, ki jih je na lestvici pripeljala že do sedmega mesta, a ne gre dvomiti, da bodo danes rdeče-črni dali vse od sebe, da zmagajo in s tem nadaljujejo pot proti mestom, ki vodijo v evropske pokale. Njihov današnji nasprotnik bo za to ravno primeren, saj je Siena trdno na zadnjem mestu, na zadnjih petih tekmah pa je vselej igrišče zapustila poražena. Milan je Sieno ugnal na zadnjih sedmih medsebojnih obračunih, ta trend pa se bo najbrž nadaljeval tudi danes. (8/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Real (M) - Real Sociedad
1

Kljub vsem peripetijam in težavam v moštvu Reala si je skoraj nemogoče predstavljati, da bi po nekajdnevnem odmoru od nogometa kraljevi klub znova razočaral svoje navijače. Po precej neverjetnem nizu treh tekem brez zmage, bodo varovanci Joseja Mourinha prav gotovo z visoko zmago želeli utišati kritike. (8/10)

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Zadar - Krka
1

Ekipi sta precej pri dnu lestvice, a Zadar je do sedaj v svoji dvorani odigral le 6 tekem, zato bi se utegnil v nadaljevanju sezone prebiti nekoliko višje. Svojo pot navzgor lahko začne že danes, ko bo gostil najslabše gostujoče moštvo lige. Krka je izgubila na vseh dosedanjih 7 gostovanjih, kjer je v povprečju izgubljala z več kot 10 točkami razlike. V zadnjih tednih so Novomeščani le redko okusili slast zmage, kar ni ravno najboljša popotnica za vedno neugodno gostovanje v Zadru. (7/10)

Košarka - ZDA – NBA

Toronto - Oklahoma City
2

Zaenkrat najboljša ekipa lige si na gostovanju pri skromnem Torontu, ki znova ne bo videl končnice, spodrsljaja ne sme privoščiti. V boju za prvo mesto na lestvici je kar nekaj ekip, zato so porazi proti slabšim ekipam lige za Oklahomo skoraj prepovedani, da kanadske ekipe gostje ne bodo podcenjevali, pa bo poskrbel podatek, da je Toronto na zadnjih osmih tekmah kar 8-krat zmagal. A proti visokoleteči Oklahomi se bo njegova statistika nekoliko poslabšala. (7/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Salzburg - Innsbruck
1

Salzburžani se podobno kot Olimpija že dolgo časa trudijo ujeti priključek do 6. mesta, ki še neposredno vodi v končnico. Do konca rednega dela je le še nekaj tekem, zato so vse preostale točke, ki so še na voljo, za rdeče bike izjemno pomembne. Vse razen prepričljive zmage proti zadnjemu in že davno odpisanemu Innsbrucku (zadnjo tekmo je proti Dunaju izgubil z 0:6) bi bilo veliko presenečenje, ki bi lahko precej pokvarilo vzdušje v slačilnici Salzburga. (8/10)