Kavčič je v 1. krogu kvalifikacij 436.630 ameriških dolarjev vrednega turnirja premagal Hajeka s 7:6 in 7:6, v 2. krogu je opravil še s kitajskim nasprotnikom in ga izločil s 4:6, 6:5 in 6:4. Ljubljančan je sicer v Sydneyju igral kot osmi nosilec kvalifikacij.

V glavnem delu sydneyskega turnirja bo nastopil Aljaž Bedene, ki je dobil posebno povabilo zaradi igranja v polfinalu turnirja v Chennaiju. Bedene je v sobotnem polfinalu izpadel proti Srbu Janku Tipsareviću, kljub porazu pa je dosegel največji uspeh v karieri. Nasprotnik Slovenca bo Kevin Anderson iz Južnoafriške republike.

Grega Žemlja, najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP, bo v prihodnjih dneh igral v Aucklandu, njegov prvi tekmec pa bo Kolumbijec Alejandro Falla, 54. igralec sveta.

Murray sezono začel z slavjem v Brisbanu

Britanski teniški igralec Andy Murray je sezono na turnirjih ATP začel z zmago. V finalu Brisbana, turnirja z nagradnim skladom 436.630 ameriških dolarjev, je s 7:6 (0) in 6:4 premagal Bolgara Grigorja Dimitrova. Za Murrayja, olimpijskega zmagovalca iz Londona 2012, je to 25. lovorika, Dimitrov pa je v finalu igral prvič.