Slovenska vrsta je po slavju nad Črno goro na Danskem dosegla še drugo zmago. Slovenci, ki jih pred nastopom na svetovnem prvenstvu v Španiji čaka le še nedeljski obračun z Danci v Arhusu (ob 17.10), so temelje današnje zmage postavili že v prvem polčasu, ki so ga dobili za sedem golov, v drugem pa tekmece ves čas držali na varni razdalji.

Selektor Boris Denič je tekmo začel s Primožem Proštom v vratih, v polju pa so bili Jure Dobelšek, Dragan Gajić, Jure Dolenec, Marko Bezjak, Nenad Bilbija in Matej Gaber. Slovenska vrsta je takoj od začetka prevzela pobudo in ob dobri obrambi stalno poviševala prednost. V deseti minuti je vodila s 5:3, v 20. že 11:7, polčas pa končala z velikimi sedmimi goli razlike (17:10).

V drugi polčas je Slovenija krenila z enako postavo kot v prvi del, le da je Gašper Marguč igral namesto Gajića (ta je igral le prvih 15 minut). Tudi ta postava je Tunizijce (v drugem polčasu so Slovence skušali ustaviti z obrambno različico 3-2-1) držala na varni razdalji, po petih minutah še vedno imela sedem golov naskoka, v 42. minuti pa je povedla že z 22:14, nakar so Tunizijci, osmi na lanskih olimpijskih igrah, posegli po minuti odmora. V končnici tekme so se Tunizijci v 55. minuti z dvema igralcema več še približali na 22:26, a slovenske zmage niso resno ogrozili.

Pri Sloveniji, ki je vso tekmo v obrambi igrala s sistemom 6-0, tokrat niso zaigrali Uroš Zorman, Luka Žvižej in Sebastian Skube, medtem ko je Prošt branil večino tekme, v zadnjih 15 minutah ga je zamenjal Gorazd Škof. Najboljši strelci pri Sloveniji so bili Marguč, Vid Kavtičnik in Dolenec s po štirimi goli.