Slovenski tabor je doživel pravi mali polom in ostal brez uvrstitve med najboljših 30. Andreja Mali je ob dveh kazenskih krogih in 32. mestu dosegla svojo najboljšo letošnjo uvrstitev, Teja Gregorin pa je že na prvem streljanju zgrešila štirikrat, na koncu pa osvojila 50. mesto. Slovenki sta si s slabim nastopom pripravili tudi skromno izhodišče za nedeljsko zasledovalno tekmo.

"Svoj osebni cilj sem izpolnila že s tem, da sem dosegla strelske čase, kot sem jih trenirala v zadnjih dnevih. Leže sem za prvi strel morala opraviti korekcijo, potem pa sem brezkompromisno odstreljala do konca. Po ena zgrešena tarča je še vedno zelo dober strelski nastop glede na dosežene hitrosti. Proga in pogoji so bili težki, zato sem še toliko bolj zadovoljna tudi s tekaško predstavo. Poskušala sem zdržati do konca in v zadnjem delu še nekoliko pospešiti. To so tudi moje prve letošnje točke, zato sem še posebej vesela, da sem uspela prebiti stanje v katerem sem se znašla na decembrskih tekmah," je strnila občutke Andreja Mali.

Teja Gregorin, ki je vnovič izpadla iz deseterice v skupnem seštevku svetovnega pokala, je boljšo uvrstitev zapravila že na prvem streljanju. "Seveda sem razočarana, vendar se včasih zgodijo tudi takšne tekme. Težko sploh komentiram prvi strelski nastop, saj sem naredila korekcijo v desno, streli pa so bili še vedno usmerjeni levo. Potem sem celo korigirala nazaj na izhodišče in vendarle zadela, kar je še ostalo. Nekako ne morem pojasniti situacije. Seveda me je vsaj nekoliko potolažilo streljanje stoje, vendar pa je bila tekma takrat že izgubljena, obenem pa imam še slabo izhodišče za zasledovanje."