Tim Herman je za tiskovno agencijo AP dejal, da ni seznanjen s tem, da bi Armstrong razmišljal o kakršnem koli priznanju krivde, ko in če pa bo imel kaj za povedati, pa to ne bo zavito v tančico skrivnostnosti.

New York Times je v petek poročal, da Armstrong razmišlja o priznanju glede obtožb jemanja nedovoljenih poživil. Po informacijah neimenovanega vira naj bi nekdanji kolesarski as razmišljal o priznanju, s katerim bi si skušal ponovno zgraditi športno kariero v triatlonu in tekaških podvigih. 41-letnemu Armstrongu so sicer do konca življenja prepovedali sodelovanje na kolesarskih tekmovanjih, prav tako pa ne more tekmovati na športnih prireditvah, na katerih sodelujeta Ameriška in Svetova antidopinška agencija.

Ko si je čudežno opomogel od raka na modih, ki se je razširil že na pljuča in v možgane, je Armstrong med letoma 1999 in 2005 zmagal na sedmih kolesarskih preizkušnjah Tour de France. Čeprav je obtožbe o dopingu kategorično zanikal, pa se je pod številnimi poročili in dokazi antidopinških agencij njegova kariera sesedla kot hišica iz kart.

Poleg kariere je izgubil tudi ogromno zasebnih sponzorjev, nedavno pa je odstopil še s čela dobrodelne organizacije Livestrong, ki jo je za boj proti raku ustanovil leta 1997.