Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - FA pokal

Manch City - Watford
1

Pri angleških prvakih je bila tekma v zadnjih dneh zaradi incidenta med trenerjem Robertom Mancinijem in napadalcem Mariom Balotellijem povsem na stranskem tiru. Zato bo še kako zanimivo videti, ali je spor vplival tudi na preostali del moštva, ter če se bo vse skupaj poznalo tudi na igrišču. Ne glede na vse težave, ki pestijo City, je ta seveda danes v vlogi favorita.


Nogomet - Anglija - FA pokal

West Ham - Manch Utd
2

Manchester United kljub sprva drugačnim napovedim danes še vedno ne bo mogel računati na Waynea Rooneyja, ki še ni nared, poškodba pa je od igrišč oddaljila tudi Nanija. A Alex Ferguson ima v svojem moštvu dovolj sposobnih igralcev, ki lahko nadomestijo izostanek že omenjene dvojice, kar pa ne moremo trditi za West Ham. Londončanom se bo odsotnost napadalca Andyja Carolla in vezista Mohameda Diame še kako poznala, vprašljiv pa je tudi nastop branilca Joeyja O'Briena. Za povrh varovanci Sama Allardyca ne igrajo najbolje, medtem ko bodo rdeči vragi danes naskakovali četrto zaporedno zmago.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Union Olimpija - Crvena zvezda
2

Pri Unionu Olimpiji so skoraj dvotedenski premor izkoristili predvsem za trde treninge. Ali so se ti tudi obrestovali, pa bo moč videti že proti izjemno močni Crveni zvezdi, ki danes še ne bo mogla računati na najnovejšo okrepitev Alija Traoreja. To je vsekakor voda na mlin zmajev, ki pa bodo morali pred domačo publiko odigrati vrhunsko, v kolikor bodo želeli odvzeti skalp drugouvrščenmu moštvu lige Aba.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Partizan - Cibona
1

Cibona, v ligi Aba zaseda skromno deveto mesto, danes čaka peklensko vzdušje v dvorani Pionir. Zagrebčani prav velikih možnosti za zmago nimajo, saj Partizan doma igra odlično, za povrh je na svojem parketu v letošnji sezoni premoč nasprotniku moral priznati le enkrat.

Tenis - ATP - Chennai

Bedene A. - Tipsarevič J.
2

Bedene na turnirju v Indiji igra izjemno, z zmago proti 17. igralcu sveta Stanislasu Wawrinki pa se je uvrstil celo v polfinale. Tu se bo pomeril z Jankom Tipsarevićem, ki na lestvici ATP zaseda visoko deveto mesto. Mladi Slovenec se je Srbom enkrat že pomeril in izgubil, zagotovo pa je Tipsarević v vlogi velikega favorita tudi danes.