Za vami je najboljša tekma v letošnji zimi.

Pred tekmo sem skušal biti čim bolj umirjen in osredotočen na naloge, za katere smo se dogovorili s trenerji. Očitno mi je dobro uspelo, saj sem končno dosegel uvrstitev, ki smo jo po tihem vsi pričakovali že kar nekaj časa.

Razmere za tekmo so bile zahtevne.

Mene nismo motile. Ker zaradi megle z zaletne klopi nisem videl Janusa, sem moral zelo napeti ušesa, da sem ga slišal, ko je zakričal, naj se poženem v zaletno smučino.

Od stopničk vas ločita dva koraka. Torej ste na pravi poti.

Na tej tekmi slaba dva metra. Očitno sem zelo blizu formi, v kateri sem moral lansko sezono predčasno končati zaradi poškodbe rame ob padcu na poletih v Oberstdorfu. Od prvih stopničk v karieri me ločijo le še detajli, včasih je dovolj že kanček športne sreče.

Na turneji stopnjujete formo, saj ste boljši iz tekme v tekmo: 18. v Oberstdorfu, 10. v Garmischu, 5. v Innsbrucku.

Očitno moram pasti v ritem tekem, ker se tedaj iz nastopa v nastop lažje zberem. Kot kaže, sem najboljši, ko je ritem tekem najbolj zgoščen, skoraj že brutalen.

Ob vas se forma vzpenja tudi Kranjcu.

Lepo ga je gledati, kako se na turneji vzpenja po štirih izpadih v kvalifikacijah. Prepričan sem, da bo boljši iz tekme v tekmo.

Hvala, ki je bil do zdaj prvo ime slovenske reprezentance, je ostal brez finala.

Se zgodi. Nisem psiholog, da bi lahko razlagal, zakaj se na takšnem tekmovanju to pripeti mlademu tekmovalcu. Ker so razlike resnično minimalne, že majhna napaka pomeni konec tekme po prvi seriji.

Vaša pričakovanja za zadnjo tekmo turneje v nedeljo v Bischofshofnu.

Nadaljevati tam, kjer sem končal v Innsbrucku, čeprav mi skakalnica v Bischofshofnu ne ustreza tako kot Bergisel. Potrudil sem bom, da s skakalnico postaneva čim boljša prijatelja. Glede na to, kako je zgoščena konkurenca, bo še zelo zanimivo.

Želite si, da bi bil v kvalifikacijah uspešen tudi vaš brat Cene.

Pozorno je spremljal tekmo v Innsbrucku, da je videl, kako se stvari streže. Upam, da bo šel v kvalifikacije bolj sproščen in ga ne bo znova zvila trema. Na treningu v Innsbrucku me je celo preskočil po dolžini. Očitno je začutil, da se mi lahko približa, in je morda prav v veliki želji naredil napako. Ni razloga za preplah, moj edini nasvet je, da se mora le umiriti in se mu bo izteklo po željah. Ko sem debitiral v svetovnem pokalu, sem bil v prednosti pred Cenetom, saj v Lillehammerju ni veliko gledalcev, na turneji pa je vse drugače.

V boju za skupno zmago je prišlo do velikega preobrata, ko je Schlierenzauer prehitel Jacobsena.

Prepričan sem bil o zmagi Jacobsena. Ko sem v prvi seriji videl odličen skok Schlierenzauerja, je bilo očitno, da bo zmagal, a sem neprijetno presenečen, ker je Jacobsen v finalu skočil zelo slabo. jo