Zmagovalka Mikaela Shiffrin je že v prejšnjih sezonah nakazala, da se lahko razvije v vrhunsko slalomistko. Dekle ima pri 17 letih v slalomu do popolnosti izpiljeno tehniko, zato bo v prihodnosti težko premagljiva. Presenečen sem bil tudi nad tretjo Kanadčanko Erin Mielzynski, ki je že na prejšnji tekmi odlično smučala, zdaj pa je dobila nagrado s stopničkami. Proga je bila sicer ledena in se je hitro videlo razliko, katera je zares dobra smučarka in katera v samo določenih pogojih.

Tina letos lahko preseže mejo 2000 točk. Zakaj pa ne, saj ima že zdaj več kot 1000 točk? Tekem bo še ogromno. Kljub temu bo težko zbirala točke v takšnem tempu, kot jih je do sedaj. Nastopa namreč v vseh disciplinah in enkrat bo zagotovo morala plačati davek utrujenosti, čeprav je najbolje fizično pripravljena smučarka na svetu. V njeno korist gre tudi, da se lahko letos osredotoči samo na smučanje, v preteklosti pa se je zelo prepirala po medijih, česar letos ni. Sodelovanje z zvezo je urejeno, kar tekmovalki samo koristi, zato lahko Tina tako dominira.

Zadnja leta je bila Lindsey Vonn tista, ki je bila na ravni Tine. Zdaj se bo ponovno vrnila, a zaostanek je že gromozanski. V vsakem primeru je drugače, ali je na startu Lindsey ali ne. Tudi Maria Höfl-Riesch letos ni tako dobra, od preostalih pa nobena nima možnosti, da bi se lahko borila za naslov v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Letos je na koledarju še svetovno prvenstvo, ki je zgodba zase. Vedno so se in vedno se bodo dogajala presenečenja, kar pa se pri dekletih redkeje dogodi kot pri moških. Tina na svetovnem prvenstvu lahko poseže po več kolajnah, a do takrat je še več kot mesec dni.