Špiler je na zadnjem treningu pred odhodom na Dansko, kjer se bo Slovenija pomerila s Črno goro, Tunizijo in domačo izbrano vrsto, dobil udarec v mišico na nogi. Kasnejši pregledi so pokazali, da je poškodba hujše narave, zaradi počene žile pa ga bodo morali tudi operirati.

Okrevanje bo trajalo najmanj teden dni, kar pomeni, da ga bržčas ne bo med potniki za svetovno prvenstvo. Slovenija bo v prvem delu igrala v Zaragozi, njene tekmice pa bodo Savdska Arabija, Južna Koreja, Poljska, Belorusija in Srbija.

"Moj nastop na svetovnem prvenstvu je zdaj pod velikim vprašajem. Okrevanje bo trajalo najmanj teden dni, lahko pa tudi mesec. Več bo jasno po današnji operaciji. Nimam sreče, mislil sem, da gre zgolj za oteklino, ki je posledica udarca, a se je hematom tako povečal, da je zdravnik rekel, da moram na operacijo. In vse skupaj se je zgodilo na moj 30. rojstni dan," je povedal razočarani Špiler.

Strokovni štab se bo za naslednje korake odločil po turnirju na Danskem. Od zunanjih igralcev sta selektorju Borisu Deniču na voljo ostala srednji zunanji Dean Bombač in levi zunanji Borut Mačkovšek, ki je trenutno z mladinsko reprezentanco na kvalifikacijskem turnirju za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bosni in Hercegovini.

Nastopu v Španiji so se zaradi poškodb že morali odpovedati vratarja Matevž Skok in Urban Lesjak ter zunanji igralec David Miklavčič.

Slovenija se bo na turnirju v Hamletovi deželi danes pomerila s Črno goro, v soboto s Tunizijo, v nedeljo pa še z Dansko.