Innsbruck je edina izmed štirih skakalnic na turneji, na kateri ste včeraj tekmovali prvič.

Edina izkušnja doslej je bila pred dvema letoma poleti s treningom. Običajno nimam težav s prilagoditvijo na naprave, ki jih ne poznam. Čeprav sem bil v Kuusamu prvič, sem se počutil kot, da bi se rodil na njej. Ker ima Bergisel drugačen profil kot naprava v Garmnisch-Partenkirchnu, se je bilo treba hitro prilagoditi. Zaletišče je strmo, miza pa kratka, zato se vse dogaja zelo hitro.

Za trening ste skočili 114,5 metra (39. izid serije) in 119,5 (13.), v kvalifikacijah pa 120 metrov (23.). Vaša ocena včerajšnjih nastopov.

Povprečno. Nič posebnega. Skakalnico moram še malo prespati. Tako je bilo že v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu. Ko sem ju prespal, sem bil naslednji dan boljši, zato ne vidim razloga, zakaj ne bi bilo enako tudi v Innsbrucku.

Ali imate kakšno posebno metodo, kako prespite skakalnico?

Ne bom razkril, da se Avstrijci ne bodo vtikali, tako kot se v čevlje Norvežanov.

Napoved razpleta dvoboja Slovenec Jaka Hvala – Čeh Lukaš Hlava.

Največ dela bodo imeli komentatorji z izgovorjavo najinih priimkov. Ne zanašam se na srečo, da bi Hlava naredil spodrsljaj, kot ga je v Garmischu v dvoboju s Pungertarjem, ko je padel, ampak na svoje znanje in dolg skok.

Selektor Goran Janus pravi, da sta v vaših skokih še dve napaki.

Odpravil sem težave s prehodom v dober počep, potem ko se zapeljem z zaletne klopi. Druga napaka je na mizi, kjer se zapeljem preveč do roba in skušam vse narediti na hitro, zato previsoko zajamem zrak, smuči mi uideta preveč narazen, zato moram delati korekcije med letom.

Kako doživljate prvi nastop na novoletni turneji?

Uresničil sem otroške sanje. Na turnejo sem prišel s ciljem, da v skupnem seštevku končam med najboljšimi dvajsetimi. Zadal sem si težko nalogo, saj je konkurenca zelo izenačena, a za zdaj mi kaže dobro. Čeprav še delam napake, sem z uvrstitvama na prvih dveh tekmah zelo zadovoljen. Že majhna napaka pomeni velik zaostanek v metrih, a sem zelo vesel, da tudi s takšnimi skoki posegam po vrhunskih uvrstitvah.

Ali je turneja resnično takšen blišč, kot ste ga videli takrat, ko ste tekme spremljali doma po televiziji?

Tisto, kar pokažejo kamere, je resnično blišč, v ozadju pa vse vendarle ni urejeno tako, kot bi moralo biti. Na vsakem koraku se vendarle čuti, da je to eden izmed vrhuncev sezone glede na število gledalcev ob skakalnicah, zanimanje medijev, zato je v grobem vse približno tako, kot sem si predstavljal. jo