Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Evroliga

Maccabi - Caja Laboral
1

Maccabi je drugi del evrolige začel s porazom v Sieni, medtem ko je Caja doma ugnala Olympiacos. Izraelci so bili v zadnjih letih skoraj nepremagljivi na domačem terenu, kar je ena od njihovih glavnih prednosti in tudi letos bodo očitno morali tam zmagati večino tekem, če se bodo ponovno želeli vmešati v boj za končno zmago. V zadnjih tednih so razen poraza s Sieno dobili vse ostale tekme, zato se lahko optimistično pripravljajo na današnjo tekmo, kjer jih čaka težak nasprotnik, ki poraza ne pozna že kar nekaj tednov, zato se bodo morali domači za zmago kar potruditi. (6/10)

Košarka - ZDA - NBA

Denver - Minnesota
1

Obračun severozahodne divizije se bo verjetno končal z domačo zmago, saj je Denver v prvem delu sezone zaenkrat pokazal nekoliko več, predvsem pa je impresiven v svoji dvorani, kjer je doživel le en poraz. Z zmago bi se lahko Minnesoti oddaljil že na 5 zmag in se tako vsaj za kar nekaj časa rešil neposrednega tekmeca za preboj v končnico. Denver bo z dobro formo zadnjih dni (7 zmag in 3 porazi na zadnjih 10 tekmah) verjetno uspel nadaljevati dobro tradicijo v svoji dvorani. (7/10)

Tenis - Hopmanov pokal

Anderson - Tsonga
2

Tsonga in Anderson sta novo sezono začela z zmagama z 2:0 proti Isnerju in Verdascu, a Francoz je vendarle zmagal precej bolj gladko, medtem ko je Anderson od štirih nizov kar tri dobil šele po podaljšani igri. Tekmeca se med seboj pred tem še nikoli nista pomerila, a njun položaj na svetovni teniški lestvici (8. In 37.) govori trdno v prid Tsongaja, ki bo v letošnji sezoni poskušal še zmanjšati zaostanek za nedotakljivo četverico. (7/10)

Biatlon - Oberhof - Štafeta (Ž)

Rusija - Ukrajina
1

Rusinje so prve favoritinje današnje tekme, saj imajo kot edina država med vodilnimi 20 tekmovalkami v svetovnem pokalu kar štiri predstavnice. Najbrž se bodo za zmago udarile predvsem z norveško ekipo, ki ji poveljuje izjemna Tora berger, Nemke, Francozinje, Belorusinje in Ukrajinke pa bodo napadale iz ozadja in poskušale z dobrim streljanjem presenetiti favorizirani dve moštvi. Če jo tekmovalkam ne bodo zagodle težke razmere, bi morala ruska ekipa končati pred ukrajinsko. (7/10)