V moški konkurenci bo srbski teniški igralec in številka ena na svetovni lestvici ATP 25-letni Đoković prejel lovoriko, poimenovano po Franku Taylorju, nekdanjemu predsedniku Aips. Nole je dobil 39 glasov, deset več od britanskega atleta in dvojnega olimpijskega zmagovalca v teku na 10.000 in 5000 metrov na igrah v Londonu Moa Farraha. Na tretjem mestu izbora je pristal svetovni prvak v formuli ena, zmagovalec izbora za leto 2010, Nemec Sebastian Vettel, ki je prejel 28 glasov.

V ženski konkurenci je največ glasov zbrala britanska šampionka v sedmeroboju 26-letna Ennisova (62), ki bo prejela lovoriko Evgena Berganta, poimenovano po pokojnem slovenskem športnem novinarju in uredniku Dela. Drugo mesto je osvojila norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen (23), tretje pa beloruska teniška igralka Viktoria Azarenka (17).

Evropski športni novinarji za najboljša športnika leta stare celine glasujejo od leta 1983, ko sta največ glasov prejela češkoslovaška atletinja Jarmila Kratochvilova (400 m, 800 m) in zahodnonemški plavalec Michael Gross.

V letu 2011 sta bila najboljša Đoković in italijanska plavalka Federica Pellegrini.