Jaka Hvala je že kot mladinec kazal potencial, zato je bilo pričakovati, da bo šla njegova pot navzgor. A je treba biti previden. Ne smemo ga preveč obremenjevati s tem, da bi bil nosilec. Za to ima še dovolj časa. Trenutno spada med najboljših deset na svetu. Do vrha mu primanjkuje malo izkušenosti, lahko bi bil še bolj samozavesten, saj je dober, lahek, ploven, morfološko odličen. Treba je zgolj dati času čas. Vedno je bil dober po prvih serijah, takrat je skakal sproščeno. Drži, da je v drugem skoku včasih nazadoval, a ne gre za kakšen velik psihološki problem. Šlo je za napake, ki bi jih lahko naredil tudi na treningu. Takšne stvari se mladim skakalcem pač dogajajo.

Dobro je, da smo po dolgih letih dobili mlada skakalca, kot sta on in Peter Prevc. Za njima prihajajo še nekateri mladi. Cene Prevc bo na primer priložnost dobil že v Innsbrucku. Na zadnjih tekmah je odlično skakal. V alpskem pokalu je zmagal, v celinskem pa bil na zadnjih dveh tekmah med najboljšimi desetimi, pri čemer je na vsaki tekmi imel po en skok med najboljšimi tremi. Če ga primerjamo z Martinom Schmittom, ki je zmagal na tisti tekmi in na novoletni turneji kaže vse boljšo formo, ugotovimo, da je Nemec v enem poskusu skočil 134 metra, Cene pa le dva manj. Seveda pa kljub dobrim obetom ne smemo pričakovati, da bodo mladi naredili kakšno izjemno presenečenje. Treba je graditi ekipo za prihodnost in poiskati štiri odlične skakalce za svetovno prvenstvo, kjer bomo imeli na ekipni tekmi lepe možnosti.

V prvem delu sezone je primanjkoval učinek Roberta Kranjca. Zdaj je čevlje zamenjal in te težave nima več. Kranjec že poleti ni bil tako visoko kot lani. Glavna težava je novi, ozki dres. Ker je tipični letalec, mu ustreza širši dres. Ne vem, ali se je že povsem sprijaznil z novim. Mislim, da bo začel daleč leteti po prvih poletih in da se bo potem tudi na skakalnicah dobro ujel. Treba je počakati na polete, kjer uživa in se sprosti.

Tepeš se verjetno ni najbolje prilagodil na ledeno smučino. Poljaki na primer na Finskem in Norveškem niso pokazali nič, zdaj pa so vse boljši. Drsnost je na poledeneli smučini drugačna kot na plastični. Tepeš je bolj letalec kot skakalec. Očitno se je nekaj zapletlo. Glede na to, kar vidim po televiziji, lahko ocenim, da ne najde stika s podlago, ne čuti je pod seboj, zato gre sila bolj v prazno, medtem ko glede smeri odskoka težko sodim.