Bedene, ki je v prvem krogu gladko po dobri uri premagal Portugalca Joaa Souso s 6:3 in 6:2, bo v četrtfinalu igral z boljšim iz dvoboja med kvalifikantom, Nemcem Cedrikom-Marcelom Stebejem in četrtim nosilcem Švicarjem Stanislasom Wawrinko.

* Chennai, ATP (450.000 USD):

- 2. krog:

Aljaž Bedene (Slo) - Robin Haase (Niz/6) 7:5, 6:3.

Srbi kljub presenetljivemu porazu številke ena do zmage

Čeprav je številka ena svetovnega tenisa, Srb Novak Đoković, izgubil posamični dvoboj na Hopmanovem pokalu v Perthu, ko je njegova ekipa igrala z domačo zasedbo Avstralije, so se na koncu zmage veselili Srbi. Po igri dvojic je namreč Srbija dosegla končnih 2:1. Z enakim izidom je Italija premagala Nemčijo.

Đoković na neuradnem svetovnem teniškem prvenstvu mešanih ekip v avstralskem Perthu ni upravičil vloge prvega igralca sveta. V boju proti domačinu hrvaško-bošnjaških korenin Bernardu Tomiću je moral priznati poraz. Mlajši Tomić je favoriziranega srbskega igralca ugnal že po dveh nizih s 6:4, 6:4 in v četrtem medsebojnem obračunu prvič zmagal.

"Nisem igral tako, kot znam. Toda vedel sem, da sem v Avstralijo prišel pozno in vedno potrebujem nekaj časa, da se prilagodim. A to ne pomeni, da je bila zmaga podarjena, Bernard je igral odlično in je očitno v izvrstni formi," je dejal srbski zvezdnik po nepričakovanem porazu.

Tomić je tako Avstraliji priigral vodstvo z 1:0. A to ni bilo dovolj, saj je najprej Ana Ivanović v ženskem posamičnem obračunu gladko premagala Ashleigh Barty s 6:2, 6:3 in o skupnem uspehu je odločala igra dvojic. V tej sta Đoković in Ivanovićeva, sicer ne brez težav, saj se je dvoboj končal šele po podaljšanem tretjem nizu s 6:4, 6:7 (8), 10:6, ugnala Tomića in Bartyjevo ter utišala 13.000 domačih navijačev.

Pred tem je Italija v skupini A v današnjem prvem obračunu premagala oslabljeno Nemčijo z 2:1. Tommy Haas je za začetek premagal Andreasa Seppija s 7:6 (3), 7:6 (7), nato je sledil še ženski dvoboj, v katerem je Francesca Schiavone ugnala Tatjano Malek s 3:6, 6:3, 6:3 ter izid izenačila. V dvoboju dvojic je bila uspešnejša italijanska kombinacija Schiavone/Seppi, ki je nemška tekmeca ugnala s 6:4, 7:5.