Slovenskemu selektorju Borisu Deniču je v zadnjem tednu največ sivih las povzročal zdravstveni bilten pri vratarjih, danes pa je z njegovega seznama zaradi poškodbe tetive odpadel tudi desni zunanji igralec David Miklavčič, tako da bo nastalo vrzel zapolnil Vid Kavtičnik, ki se je - po devetih mesecih rehabilitacije kolena - šele pred mesecem dni vrnil na rokometna igrišča.

Vratar Matevž Skok, ki ga je Denič - poleg Gorazda Škofa - že na začetku priprav, ki so se začele 21. decembra, uvrstil med potnike za Pirenejski polotok, je zaradi poškodbe kolena dokončno odpadel, iz istega razloga tudi Urban Lesjak, njegova alternativa in klubski soigralec pri Celju Pivovarni Laško. Po vseh teh težavah bo priložnost dobil Primož Prošt, ki je bil zaradi dobro znanih francoskih dogodkov sprva v nekakšnem Deničevem "širokosrčnem obdobju rehabilitacije", zdaj pa bo nastopil na letošnjem največjem rokometnem reprezentančnem dogodku na svetu.

"Najbolj me skrbi, da po vseh teh zdravstvenih težavah nimamo več nobenega manevrskega prostora v primeru nove poškodbe, rokomet pa je telesno izjemno zahteven šport, poln kontaktov," je uvodoma dejal vidno zaskrbljeni Denič in dodal: "Pred nami je turnir na Danskem. Na vsaki tekmi bomo igrali na polno, med igralci pa bom enakovredno porazdelil minutažo, saj zaradi prej omenjenih težav ne mislim do skrajnih meja obremenjevati svojih varovancev, to bom storil šele na vrhuncu letošnje reprezentančne sezone, torej v Španiji."

"Imam dober občutek, delam po predvidenem programu, koleno pa mi ne zateka. Na treningih sledim soigralcem pri delu in vesel sem, da je tako. Vesel sem, da sem se znova vrnil v reprezentanco, ki je zelo kakovostna, pa tudi soigralci so me zelo dobro sprejeli," je dejal povratnik v elitno slovensko izbrano vrsto Kavtičnik, medtem ko je Prošt dodal: "Na takšen način si zagotovo nisem hotel zagotoviti nastopa v Španiji. Žal mi je Skoka in Lesjaka, a naredil bom vse in po najboljših močeh pomagal reprezentanci."

Slovenija je na svoji prvi pripravljalni tekmi v Slovenj Gradcu zanesljivo opravila z Alžirijo in slavila z 29:19 (14:8), po turnirju v Hamletovi deželi se bo v prvem delu svetovnega prvenstva v Zaragozi pomerila s Savdsko Arabijo (12. januar), Južno Korejo (14. januar), Poljsko (15. januar), Belorusijo (17. januar) in Srbijo (19. januar).