Psy, Gangam style – Adijo Justin Bieber. Ni važno, ali ga ljubite ali sovražite, Južnokorejec Psy je s svojo plesno skladbo Gangam style obnorel svet. Z videospotom je v trenutku postala svetovni hit. Glasbeni video je na priljubljenem socialnem omrežju YouTube presegel magično mejo milijardo ogledov in tako postal najbolj gledana vsebina te spletne strani. S tem je s prvega mesta izrinil Justina Bieberja, ki si je s pesmijo Baby nabral več kot 700 milijonov ogledov.

Adele 21 – Britanska pevka Adele Laurie Blue Adkins, bolj poznana kot Adele, je še vedno najuspešnejša glasbenica letošnjega leta. Čeprav je njen drugi album 21 izšel leta 2011, so njegovi prodajni uspehi še vedno visoki. Album 21 je letos postal prvi album v zgodovini, katerega trije »singli« so zasedli prva mesta na Billboardovi lestvici Hot 100. Zvezdnica je februarja z njim osvojila 6 grammy nagrad.

Carly Rae Jepsen, Call me maybe. Mlada Kanadčanka, ki je znanka tudi naših radijskih postaj, je s skladbo Call me maybe posnela nov svetovni hit v popularni kulturi. Do uspeha ji je med drugim pomagalo socialno omrežje YouTobe, na katerem si je nabrala že več kot 370 milijonov ogledov.

Rolling stones – Z letošnjem letom obeležujemo 50. obletnico ene največjih in še obstoječih glasbenih skupin The Rolling Stones. Ta je po svetu prodala več kot 200 milijonov plošč. Pevec Mick Jagger, kitarist Keith Richards, bobnar Charlie Watts in kitarist Ronnie Wood so v novembru napovedali sklop koncertov v Londonu in New Yorku in tako po petih letih znova stopili skupaj na oder.

Katie Perry, Teenage dream - Ameriška pop pevka je dokazala, da ni muha enodnevnica. Njen album Teenage dream je eden najuspešnejših v svojem žanru. Letos je postregel s sedmim »singlom«, ki je osvojil prvo mesto na Bilboardovi lestvici Hot Dance Club Songs. S tem je postal edini album v zgodovini s takšnim uspehom.

Orkan Sandy – Orkan, ki je razdejal vzhodno obalo ZDA, je za sabo pustil veliko smrtnih žrtev. Zato so novembra v New Yorku skupaj stopili glasbeniki in s svojimi nastopi pomagali pri zbiranju denarja za svojce žrtev in obnovo nastale škode. Med nastopajočimi so bili Jon Bon Jovi, Bruce Springsteen, Aerosmith, Billy Joel, Christina Aguilera itd.

Superbowl 2012 – Še en dokaz, da šport in glasba gresta skupaj. Največji športni dogodek v ZDA – finale ameriška nogometa – je bil letošnje leto v znamenju Madonne. Med premorom tekme je imela »popkraljica« 10-minutni koncert, na katerem so se ji pridružili tudi LMFAO, Cee Lo Green, Nicki Minaj. Dogodek je pred televizijske ekrane privabil več kot 160 milijonov gledalcev, in s tem postal najbolj gledan prenos v zgodovini ZDA.

Umrla je Whitney Houston – Leta 2009 je umrl Michael Jackson, lansko leto Amy Winehouse, februarja 2012 pa je odvisnosti od drog v 48. letu podlegla ameriška pop/soul pevka Whitney Houston. Najbolj znana je bila po pesmi I will always love you, ki je veljala za izvirno pesem v filmu Telesni stražar. V njemu sta nastopila Kevin Costner in Houstonova. Zvezdnica je prve velike komercialne uspehe doživela konec 80. let, ko je izdala pesem I wanna dance with somebody.

Olimpijske igre v Londonu - Letošnje olimpijske igre v Londonu niso postregle samo s športnim dogajanjem, ampak tudi z glasbenim. Na odprtju iger so nastopili Sir Paul McCarteny, Artic Monkeys, londonski simfonični orkester. Zaključek pa je se je odvil v znamenju ponovne združitve najbolj poznane ženske pop skupine Spice girls iz Anglije. Njihov nastop je bil deležen velike pozornosti tudi na priljubljenem socialnem omrežju Twitter.

Guns 'n' roses sprejeti v Rock Hall of Fame – 5. aprila so v ameriškem Clevelandu priredili tradicionalno 27. sprejetje glasbenikov v Rock 'n' Roll hišo slavnih. To velja za največjo čast, ki jo lahko prejme popularni glasbenik, saj z njo ovrednotijo 25-letnico svojega aktivnega delovanja. Izmed 17 letošnjih nagrajencev je bila največje pozornosti deležna skupina Guns 'n' roses, za katero so vsi napovedovali ponovno združitev njenih izvirnih članov, a ta se na prireditvi ni zgodila.