Bojan je fotografije opisal takole:

1. fotografija: 03. 2. 2012. Presenetljiv prizor glede na to, da sem oblečenega psa fotografiral pred razdelilnico hrane za ljudi na socialnem dnu. Človeška dobrosrčnost nima meja, tudi ko so ljudje popolnoma na dnu, so se pripravljeni odreči nečemu za pasje dobro.

2. fotografija: 4. 4. 2012 Cabaret new Burlesque je skupina 5 žensk in moškega, ki skozi kabaretni performans ljudem sporočajo, naj se sramujemo svojih teles. Dvodnevni nastop je navdušil publiko Evropske prestolnice kulture v Mariboru, kljub temu da so jih dekleta okarala zaradi premajhne živahnosti, kot bi se spodobilo za kabaretni nastop.

3. fotografija: 15. 4. 2012 Marko Brecelj mi je omogočil, da sem ves teden lahko spremljal njegovo delovanje in življenje ob Brecljevanju 2012, nekakšnem festivalu, ali kako se je sam izrazil: Radikalni avtobiografiji. Saj je dobesedno razstavil svoje osebne predmete. Portet je nastal pred Cankarjevim domom v enem izmed njegovih treh fičkotov.

4. fotografija: 29. 5. 2012 Jakov Brdar, eden najboljših kiparjev v Evropi in svetu tik pred odprtjem razstave svojih zadnjih del v galeriji TR3, kjer je na ogled postavil tudi svoje videnje Jezusa, pred katerim je simbolično pokleknil in se prekrižal.

5. fotografija: 27. 6. 2012 Plesalka in koreografinja Manca Uršič med rednimi vajami vertikalnega plesa na Kamniškem stolpu. Manca sicer nastope vertikalnega plesa izvaja skupaj s soplesalcem Slavkom Trivkovićem.

6. fotografija: 30. 3. 2012 Brent la Rue je spoznal slovensko dekle in se je leta 2010 poročil in preselil v Slovenijo, kjer tudi zdaj živi in trenira pod vodstvom trenerja Alberta Šobe.

7. fotografija: 9. 8. 2012 Fotografija je nastala med vožnjo s kanujem po Ljubljanici, ko sva s kolegom Borutom Mehletom delala reportažo o Ljubljanici in življenju ob njej. Na njej sva naletela na presenetljivo lepe prizore, med katerimi je tudi ta vzlet divje race.

8. fotografija: 30. 3. 2012 Ivan Zidar po izreku sodbe, ko je bil kaznovan z enim letom in pet mesecev zapora, ter 11.000 evri kazni. V steklu avtomobila se vidi stavba ljubljanskega sodišča, kjer je bil obsojen.

9. fotografija: 27. 9. 2012 Ljubljanski župan Zoran Janković ni mogel skriti razočaranja in žalosti ob hišni preiskavi pri njemu doma, sploh pa ne takrat, ko so ga policisti odpeljali na nadaljnje preiskave in pridržanje. Kmalu zatem so ga tudi izpustili.

10. fotografija: 18. 11. 2012 Ob robu novembrskih demonstracij proti varčevalnim ukrepom sem naletel na policiste, ki so se razporedili v podhodu pod Slovensko cesto pri Kongresnem trgu, kjer so varovali prehod do parlamenta.