Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - ZDA - NBA

Orlando - Miami
2

Floridski obračun bo verjetno pripadel gostom, ki bodo leto prav gotovo želeli zaključiti na zmagoviti način. Po dveh dokaj nepričakovanih porazih proti Detroitu in Milwaukeeju je Miami na lestvici znova nekoliko zaostal za najboljšimi ekipami lige, zato se James, Wade, Bosh in druščina tokrat verjetno ne bodo igrali z usodo in bodo tekmo proti precej slabšemu tekmecu vzeli dovolj resno. Dobro opozorilo jim bo tudi lanska sezona, v kateri so izgubili obe tekmi v Orlandu, tokrat pa je čas za vročico. (8/10)

Košarka - ZDA - NBA

Oklahoma City - Phoenix
1

Oklahoma tudi letos meri visoko, trenutno pa je ob vročih Clippersih najboljša ekipa lige. Na 29 tekmah je doživela le šest porazov, v svoji dvorani pa je skoraj nepremagljiva (izkupiček 15-2). Dragićev Phoenix se v prvem delu sezone ni najbolj izkazal in bo danes za veliko presenečenje potreboval kar precej sreče ter slab večer domačih zvezdnikov Duranta in Westbrooka, kar pa se zgodi le redko. (9/10)

Košarka - Turčija - 1.liga

Tofaš/+11/ - Efes Pilsen
1

Efes se bori za vrh lestvice in z današnjo zmago bi skočil na drugo mesto. Pogled na lestvico razkriva, da bi jim to moralo skoraj zagotovo uspeti, a Tofaš je zmožen na svojem parketu tudi presenetiti. Njegovo moč je v pokalu eurochallenge letos dvakrat občutila tudi Krka in gotovo ne gre za slabo ekipo. Trenutno je Tofaš v turški ligi sicer šele 11., a z zmago vi se povzpel na 8. mesto in lahko začel lov za višjimi mesti, kar je prav gotovo klubski cilj. Efes bo verjetno resda zmagal, a ob varni prednosti bi njegovi košarkarji v zaključku tekme lahko prehitro začeli razmišljati o novoletni zabavi, kar bi lahko prineslo tudi zanimivo končnico tekme. (6/10)

Tenis - WTA - Brisbane

Azarenka V. - Lisicki S.
1

Belorusinja je zadnjo sezono končala na prvem mestu lestvice WTA, novo pa v Brisbaneu začenja proti Nemki Lisickijevi, ki je na lestvici uvrščena na 37. mesto. Dosedanji trije njuni medsebojni dvoboji so se vsi končali z zmago Azarenke, ki je tudi danes v vlogi velike favoritinje. Če bi novo sezono začela s porazom, bi bilo to precejšnje presenečenje. (7/10)